Домовой - Светловодск

Від мертвого заводу - місту

Автор: redaktor
Від мертвого заводу - містуДля 170-ти квартирної 9-поверхової малосімейки на Конька,31 11 вересня сталася воістину історична подія! Її мешканці чекали цього ще від початку нульових років, коли Казенний комбінат «Твердих сплавів і тугоплавких металів» (ТС і ТМ), на чийому балансі перебував сей будинок, остаточно впав «в кому» і почав вирізатися на металобрухт високопосадовими шакалами… (Не завадило б спецслужбам з’ясувати, робили вони це через свою особисту жагу до наживи, чи виконували завдання ФСБ Московії по планомірному доведення України до ручки)…

Проблема полягала у тому, що жильці цього відомчого будинку виявились кинутими напризволяще – і районом, на теренах якого розташований комбінат, і містом, в межах якого знаходиться малосімейка. Адже район опікуватись нею юридично не міг. І місту, також, додатковий тягар з геть занедбаними комунікаціями був, як п’яте колесо. Основною ж проблемою тут виявились квартирні лічильники обліку електроенергії. Якщо у Світловодську їхню заміну на більш сучасні і точні Кіровоградобленерго здійснювало власним коштом на підставі індивідуальних договорів на обслуговування з кожним квартиронаймачем, то на Конька,31 договір на обслуговування було укладено з власником відомчої малосімейки, тобто, із сконалими ТС і ТМ. Енергетики кілька років поспіль пропонували мешканцям особисто укласти з ними договори.

Але ті вперто відмовлялися, адже їм для цього, хоча б і зі знижкою, належало за власні гроші поміняти застарілі лічильники на нові. Тож облік струму здійснювався єдиним будинковим лічильником, офіційно зареєстрованим Кіровоградобленерго, сукупні показники якого «розкидалися» порівну на всі квартири, які платили комбінатові, який, у свою чергу, розраховувався з енергетиками. Та пару місяців тому «крига скресла» - новопризначений голова Світловодської РДА Руслан Степура, разом, також, із новопризначеним ліквідатором ТС і ТМ Юрієм Авраменком почали активно підштовхувати очільників Світловодська до того, щоб малосімейка змінила нарешті власника, а точніше, була передана на баланс міста, власне, як того вимагає рішення світловодської міськради від… 2010 року. Тоді і відповідну комісію було створено із представників усіх причетних до комбінату, району та міста сторін (на сьогодні її очолює заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Сич). Хоча, заради справедливості, треба віддати належне і депутатові міськради, обраному від даного округу, Михайлові Литвиненку – обранець протягом цієї каденції ледь не що-сесії піднімав питання тієї 9-поверхівки та її мешканців. Таким чином, не без «скрипу» та комісія активізувалася. І на ранок 11 вересня біля багатостраждального будинку її члени зібрались майже повним складом з єдиною метою – підписувати акта його прийому-передачі з балансу ТС і ТМ на баланс міста. Що і було зроблено у тісній службовій кімнатці малосімейки, якою відтепер, а точніше, після того, як акт буде затверджено на найближчому засіданні виконкому, буде опікуватись КП «Житлосвіт-2012», директор якого Михайло Костін, «зціпивши зуби», також поставив і свій підпис. Адже і інфраструктура будинку, і сам будинок потребують значних капіталовкладень. Не говорячи вже про прибудову в одній із квартир на першому поверсі, яку її хазяї «вгатили» акурат над якоюсь важливою комунікаційною трубою унеможливив у разі аварії оперативний доступ до неї. Що ж до «електричного» питання, то отой домовий лічильник, звісно, також переходить на баланс «Житлосвіту», який буде розраховуватись з Кіровоградобленерго за звичною схемою (див. на початку) – аж поки мешканці не обладнають у своїх квартирах нові лічильники (передбачається, що це буде зроблено за кошти міського бюджету) і не укладуть з енергетиками по-квартирні договори на обслуговування.

Віталій АСАУЛЕНКО
«Світловодськ Інформ»Від мертвого заводу - місту
Від мертвого заводу - місту
Від мертвого заводу - місту

1. Комісія в зборі;
2. А мешканці терпляче ждуть;
3. Акт прийому-передачі своїм підписом засвідчує Степура;
4. Литвиненко (праворуч) лишився задоволений
1795     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб