Домовой - Светловодск

Скажи, астролог, нам

Автор: redaktor
Скажи, астролог, намЛюди по-старші, напевне пам’ятають часи кінця вісімдесятих-початку дев’яностих, коли загуркотіла «залізна завіса» і коли на нас хлинули капіталістичні принади. Одна з них – астрологія, не вельми шанована при комуністах. Як гриби після дощу, виникали різні астрологи, більшість із яких розбиралися в цій самій астрології як свиня в апельсинах. Тому невдовзі сей бум минув. Астрологів значно поменшало. Але дехто лишився. Тож, можна припусти, що серед них – або надто пророчі, а відтак популярні, які з цього і живуть, або ті, для кого астрологія виявилася більше, аніж хоббі, або те і те… Уявіть, є астрологи навіть у нашому невеличкому Світловодську. Принаймні, ми точно вже знаємо одну з них – Тетяна Одношевна-Чепка. З нею-то й поговорили…
- Пані Тетяно, астрологиня ви і в межах Світловодська, вибачте, невідома. А значить, статками через це похвастатись не можете. Тоді, виходить, астрологія – ваше покликання?
- Певною мірою, що так. Поринувши у таїнства астрології наприкінці 90-х – спочатку у Сибіру, потім у Києві – я відчула, що це моє покликання. От з тих пір не можу зупинитись (посміхається).
- Може і для наших читачів зробити невеличку ввідну у таїнства астрології.
- Перш за все зазначу, що астрологія – це наука. Причому, наука точна, як і математика, на якій вона базується. Вік її – щонайменше, 40 тисяч років. Про що свідчать легенди і міфи, пов’язані із зоряним небом Жерці, які займалися астрологією, не раз прорікали майбутні події, чим рятували як окремих людей, так і цілі народи від загибелі – будь-то якийсь підступний замах, чи якийсь природний катаклізм. Погодьтеся, якби їхні пророцтва були лиш звичайним шарлатанством (хоча, всяке бувало), то астрологія навряд чи могла існувати десятки тисяч років.
- У якості підтвердження ваших слів про наукову природу астрології, назвіть, будь ласка, якийсь більш-менш вагомий приклад здійснення астрологічних пророцтв.
- Їх – скільки завгодно… Я розумію, що сучасна людина не вельми довіряє міфам та легендам. Тому, я наведу приклад завойовника Олександра Македонського – що підтверджують тодішні рукописи. Його батьками були сановні особи – македонський цар Пилип ІІ і дочка епірського царя Олімпія. Тож за їхнім сином Олександром був закріплений особистий астролог. І він, відштовхуюсь від точної дати народження (до години й хвилини) майбутнього полководця і місцевості, де це сталося, вирахував практично все його життя з тріумфами і втратами. А якщо взяти більш пізній період – середньовіччя, то у ті часи лікарі без знань астрології не допускались до медичних практик. Адже, завдяки зоряному небу у поєднанні з точними математичними розрахунками прораховувались не лише якісь зовнішні події, але і стан організму людини та її внутрішніх органів. Що є прикладом позитивної репутації астрологічних знань. А репутацію, як відомо, потрібно заслужити.
- Гаразд, а у вашій практиці є приклади того, що ваші розрахунки збулися?
- Приклади такі є, але, на жаль, вони мають сумні ознаки. Що ж до конкретної людини, то наприкінці минулого року до мене звернувся порівняно молодий чоловік. Як виявилось, він був любитель оковитої. Мої розрахунки по його натальній (зоряній) карті показали, що він не доживе до своїх 50-ти років – помре не пізніше лютого цього року. А тут якраз почалося загострення подій на київському Майдані. І я, розкривши всі «карти» перед цим чоловіком, порадила йому їхати на барикади, де його й настигне смерть. І хоча він помре там через пов’язану з алкоголем хворобою, не виключається, що його кончину видадуть за смерть на полі брані. З усіма атрибутами вшанування (було це ще до появи легендарної Небесної сотні). Він відмахнувся від моєї поради і саме у лютому й помер. А ще - на початку своїх астрологічних практик, а було це у 2000 році, - я підрахувала, що в межах 13-14 років Україна втратить частину своє території. Так воно і сталося.
- Ну раз такі пророчі приклади ви навели, зокрема, по Україні, то цікаво: чи поверне вона втрачене, чи ще більше втратить?
- Почну з того, Україна – дуже древня і сакральна територія. І якщо розглядати її натальну карту виявиться, що найпідступнішими її ворогами є її ж керманичі і її ж великий бізнес. Вони перебувають у прихованій опозиції до українського народу. Тому варто визнати, що Україну чекає складний період… Є підстави стверджувати, що не пізніше 2016 розпочнеться третій Майдан, в ході якого олігархи-правителі ще позаздрять долі втікача-Януковича. Після цього на Україну чекатиме ще близько 20 років дуже складних і тривожних часів перебування під жорстким контролем сильних держав. І лише після 2034 року, коли повсталий народ остаточно змете з України і цей контроль, і вітчизняних зрадників, що його забезпечували, розпочнуться стрімкі зміни на краще. І народ оновленої держави, і її очільники (до речі, на її чолі стоятиме жінка зрілого віку) будуть гармонійно існувати – наче єдиний здоровий організм. З’являться абсолютно нові державні атрибути. І хоча Тризуб так і залишиться державним гербом, а от гімн буде інший. Іншим буде і державний прапор – схоже, верх буде червоним, а низ чорним. І більш того, іншою буде навіть назва – щось співзвучне до слова «Русь»… Це, так би мовити, один і двох шляхів до процвітання нашої землі. І він, як бачимо, хронологічно затягнутий. Якщо ж нинішня владна еліта почне по-справжньому вболівати за долю країни і її народу, а не прикривати власні амбіції й збагачення балаканиною про це вболівання, то український ренесанс розпочнеться з 2017 року. В його результаті - до того ж таки 2034 року – Україна (чи Русь) стане провідною серед країн Балтійсько-Чорноморського регіону (від Скандинавії до Туреччини), які утворять щось на зразок Європейського Союзу. Столиця ж цього нового потужного геополітичного утворення знаходитиметься в одному із прикарпатських міст. Але Київ так залишиться столицею нашої держави.
- Ви сказали «Русь»… Чи означає це, що Україна нарешті поверне назад те, що ще у XVIII столітті, окрім іншого, захапало у неї Московське царство?
- Саме так. А ще вона поверне, точніше, візьме під свій протекторат чималу територію європейської частини нинішньої Російської Федерації, яка порівняно скоро припинить існування у своїх нинішніх кордонах. А от Путіна судитимуть міжнародним судом – як свого часу Мілошевича або Хусейна.
- А чи не засмучує вас те, що з християнської точки зору ви займаєтьсь гріховною справою. Адже Біблія засуджує ворожій, гадалок магів тощо.
- Ну, по-перше, я не гадаю, не ворожу і чудес не творю. Ще раз нагадаю: астрологія – точна наука. З її допомогою за тисячі років вдалося уникнути багатьох напастей, що вели до жахливих наслідків. Хтозна, - може й до кінця роду людського. По-друге, християнство виникло дві тисячі років тому, а астрологія ж вже давним-давно існувала. Безліч вірувань за цей час виникало і зникало. А астрологія залишалась і залишається незмінною у своєму первісному вигляді. І по-третє, дозволю собі нагадати, що народження Ісуса Христа передрікали волхви, побачивши спалах нової зірки в нічному небі. А волхвами знаєте, кого називали у ті часи? Правильно, астрологів.
- А ще, пані Тетяно, було необачно не скористатися можливістю поцікавитись нашим Світловодськом…
- Світловодськ має свій специфічний характер. Ця специфіка полягає у тому, що у «середньостатистичних» настроях його мешканців домінує почуття, як би сказала, чванства. Але чванства у гарному розумінні цього слова. Тобто, переважна більшість городян, на запитання: яке для тебе найкраще місто, назве не Нью-Йорк, не Париж, не Лондон чи Кременчук з Києвом, а саме Світловодськ. Підкреслю, що саме це переконання, попри, кризи та занепад міської промисловості, дозволяє місту і його мешканцям триматися «на плаву». Натальна його карта свідчить, що це місто інтелектуалів. І попри усталену думку (мов, це вони винні), міськими головами та депутатами світловодці завжди обирали достойних людей, тобто, городяни робили завжди правильний вибір. Інша річ, що і для Світловодська, і для його керівників завжди, як бар’єр, ставала несприятлива зовнішня кон’юнктура – через що мерів невиправдано часто міняли. Що ж до перспектив, то, починаючи від 30-х років цього століття, Світловодськ набуде репутації одного із найбільших наукових центрів центру України. На той час у місті започаткують свою роботу (або відродяться нині занедбані) високотехнологічні та наукомісткі підприємства. До цього ж часу зірки радять вкрай турботливо ставитися до довкілля в місті і довкола.

Віталій АСАУЛЕНКО

Більше в «Світловодськ Інформ»
2421     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб