Домовой - Светловодск

Підсумки 4 липня: уроки Миколаївки

Автор: redaktor
Підсумки 4 липня: уроки МиколаївкиПідсумки за 4 липня українською
(переклад В. Логвин)
Брати й сестри, за підсумками 4 липня.
З невтішного:
1. СБУ заявляє, що недодепутат О.Царьов особисто допомагав раднику президента РФ Путіна планувати анексію Криму.
З Царьовим все ясно. За ним плаче добряча мотузка і ліхтарний стовп. Але коли агресору допомагають деякі наші «народні обранці» - не дивно, чому так хвацько Путін відітнув шматок України.
Очевидно, питання дострокових виборів до Ради встає все гостріше. З іншого боку, де гарантія , що до нового складу парламенту знов не пролізе всіляка мерзота?
2. Сьогодні ми, група «ІС», зафіксували в безпосередній близькості від держкордону з Україною, навпроти Луганської області, колону бойової техніки. У складі колони – 3 танки, 3 РСЗВ «Град» та кілька бронемашин.
Після прибуття до кордону екіпажі бойових машин, що складаються з російських військовців, залишили колону без охорони і поїхали геть на автівках.
Де ці танки та «Гради» виявляться завтра (або й сьогодні) – зрозуміло кожному. Це – до все тієї ж проблеми закриття кордону.
3. Росія проводить масштабні навчання в Чорному морі «в умовах, максимально наближених до бойових». Мета зрозуміла – залякати і Україну, і сили НАТО, які проводять навчання також в акваторії Чорного моря.
З іншого боку, те, що навчання НАТО сприймається Москвою як підтримка Києва – дуже добре.
Хоча на місці російських стратегів я б краще відпрацьовував варіанти термінового виводу окупаційних військ з Криму. Так, про всяк випадок.
З доброго:
1. РНБО відзвітував: з початку проведення АТО в Донецькій та Луганській областях від бойовиків звільнили 17 населених пунктів, і нині під українським прапором – 23 райони з 36. З них 13 – на Донеччині та 10 – на Луганщині.
Хто ще говорить, що терористи контролюють Донбас – ласкаво просимо до психолога на сеанс відновлення адекватного сприйняття дійсності.
2. Сьогодні силами АТО звільнено селище Миколаївка Донецької області.
Здавалося б, що там тієї Миколаївки. Але насправді саме в цій операції були чітко й блискуче відпрацьовані два найважливіших алгоритми.
Перший алгоритм – це ювелірна робота по блокуванню та звільненню зайнятого терористами населеного пункту з мінімальним ризиком для мирних жителів. Росія, розбризкуючи слину з приводу української АТО, де-небудь на Кавказі в такій ситуації просто стерла б селище з лиця землі, та й гори воно вогнем. Наші хлопці довели, що можуть ефективно діяти без м’ясорубки. Честь їм і хвала за це.
Другий алгоритм – тісна взаємодія армії та Національної гвардії. В ідеалі АТО повинна проходити саме так, як проходила сьогодні операція по звільненню Миколаївки. Це дуже цінний досвід.
3. СБУ порушила кримінальну справу проти голови інформагентства «Росія сьогодні» Дмитра Кисельова по статті «Фінансування тероризму, сприяння терористичній діяльності». Також порушено кримінальну справу проти керівника прикордонної служби ФСБ Росії Володимира Кулішова – за фінансування і підтримку тероризму, незаконну поставку зброї на територію України. Названо також ряд прізвищ російських чиновників, причетних до організації та допомоги тероризму.
Це кримінальні справи на реальних злочинців, за сприяння котрих палає Донбас, у відповідь на фейкові справи, порушувані в РФ проти українських посадовців. Хоча СБУ могла б і не чекати незрозуміло чого, а почухатися й раніше. Але краще пізно…
Тим більше, що ці прізвища – початок дуже довгого списку. Очолити котрий, без сумніву, має головний терорист – Путін.
4. Фракція комуністів покинула сесійну залу Ради, начебто через порушення спікером парламенту регламенту. Мов, їм не дали виступити і щось там «аргументувати».
В парламенті виказували сподівання, що ці посіпаки Путіна більше до сесійної зали не повернуться.
Приєднаємося до цього прогнозу. І побажаємо нашим комуністам попутного зюганова в потилицю.

Дмитро Тимчук, "ІС"
1318     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб