Домовой - Светловодск

Біженці про себе

Автор: redaktor
Біженці про себеПісля пережитого вони плюють і на ганчірку кольорів зубної пасти «Аквафреш», і на колорадські стрічки.

Потуплюючи погляд додолу, деякі з них зізнаються, що ще на початку весни вони і московітським триколором розмахували, і «ґєорґієвскіє лєнтачкі» чіпляли собі ледь не на лоба, і галочки «за» малювали на бюлетенях псевдо-референдуму щодо незалежності «Дірки» (ДНР) від України. А зараз чухають свої потилиці в… пансіонаті «Славутич». Вони – це 62 біженці із Краматорська, Красного Луча, Артемівська, інших містечок та сіл Донецької області. Зморені, залякані (в основному, діти і жінки, деякі – вагітні), вони лише на наших теренах перевели подих. Та все одно, на наше прохання сфотографуватись зголосились лічені одиниці — вдома у них лишилось чимало родичів і вони опасаються розправи з боку все ще не добитих «федерастів».

Як їм там жилося за нової «влади»?.. Донбас — після того, як у 30-х криваві Совєти знищили голодом майже всіх тамтешніх українців, а після війни напхали туди тюремну босоту — і без «Дірки» був креміналізованим регіоном. А коли зловорожа Московія кинула туди «бабла» та зарізяк типа Ґіркіна та зрадників чеченського народу (справжній чечен воює з Кремлем за незалежність своєї батьківщини), активізувалась і місцева гопота.

Вони, пошепки кажуть біженці, можуть і в квартиру увірватись, обираючи зручну точку для обстрілу, і автівки відбирають – буцімто для потреб своєї «республіки». «А якщо не двері „колорадську“ стрічечку почепить…?, — спитали ми. – Собі дорожче», — відповіла одна жіночка. І розповіла, як її сусіда почепив таку стрічку на свого джипа. Так і джип відібрали, і на груди «калаша» начепили — у бій відправили, мовляв, «раз ти наш, то пачему нє ваюєш?»… Сьогодні у Світловодську, окрім спеціалізованих служб, опіку над біженцями здійснюють кілька громадських організацій. Як повідомила нам активістка Надія Мальцева їм вже передано і одяг, і кухонні приналежності, і провіант, і навіть телевізор з мікрохвильової пічкою і холодильником. А для діток постачили чимало україномовної дитячої літератури – нехай призвичаюються до людської мови.

«Світловодськ Інформ»
2347     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб