Домовой - Светловодск

До барикад!

Автор: redaktor
До барикад!Майдан – чергове суспільне явище, яке стало початком нової епохи в історії України, яка не залишила нікого байдужим. Як і кожна визначна подія, Майдан не міг залишити байдужою душу народу, голосом якої є спочатку вірші, а потім із найкращих – пісні. Так було від часів Київської Русі (билини), Козацької Доби, Коліївщини (думи, історичні пісні), часів УПА (стрілецькі пісні). В основі цієї лірики лежить патріотизм, звідси її завданням якої вже є не просто реакція на події чи явища, а піднесення до рівня збереження й примноження національного духу.

Саме зразки патріотичної лірики як один із виявів Революції Гідності й показали поети Кіровоградщини, чиї вірші склали збірку кіровоградської революційної поезії «До барикад!», що була презентована 19 червня 2014 року в малій залі оновленого Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичному театрі ім. М. Л. Кропивницького. У поезіях можна знайти й відгомін шумових гранат і новітніх «тулумбасів» з Майдану, Грушевського та Інститутської, відчувається гіркота сльозогінного газу, біль материнських сліз, братня підтримка Криму і навіть примара президента РФ. Авторами поезій стали поети різного рівня і різного віку (від однолітків Української Держави до бабусь у досить похилому віці) – це представники не тільки обласного центру, а й Олександрівки, Добровеличківки, Світловодська. Наше місто представляв голова Світловодського міського осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Сергій Гайдук, який був одним із учасників презентації, до збірки увійшов його вірш «Несоборована соборність».



НашДо барикад!
До барикад!
До барикад! спеціальний кореспондент
1351     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб