Домовой - Светловодск

У гості до прикордонників

Автор: redaktor
У гості до прикордонниківСвітловодський район є шефом корабля морської охорони другого рангу «Григорій Куроп`ятніков». Екіпаж цього корабля заслуговує на особливу повагу. Моряки не тільки зберегли свою честь, а врятували корабель від російських окупантів. Корабель, який дислокувався у Балаклавській бухті Севастополя, зміг вирватися з ворожого оточення.

Напередодні Дня прикордонників, представники Світловодської РДА відвідали своїх підшефних. Тепер корабель дислокується в порту Одеси і входять до складу Одеського загону берегової оборони прикордонних військ. Про поїздку до прикордонників розповів голова делегації Сергій Забродній.

Дорога від Світловодська до Одеси виявилася спокійною. До місця дислокації прикордонного загону Світловодська делегація дісталася без пригод. Авто, яким здійснювали поїздку, зупиняли на блок-постах тільки двічі: в Кіровоградській області при виїзді на трасу Київ – Одеса, та при в’їзді в Одесу. Місто живе своїм повсякденним життям. Нічого не нагадує про ті страшні події, які відбулися нещодавно.

На КПП делегацію зустрів блок-пост з протитанковими «їжаками» та БТРом. Втім, як потім пояснило командування загону, це стандартні превентивні заходи. Населення ставиться до військових дружньо.

Делегацію Світловодського району в загоні зустріли привітно. Особливо радим був екіпаж підшефного корабля. Він пережив непрості часи. Після того, як корабель був виведений з Севастополя до Одеси, із сорока п’яти членів екіпажу залишилося двадцять два. Інші, в тому числі й більшість офіцерів, звільнилися або перейшли служити до Чорноморського Флоту Росії. Зараз проходить докоумплектація екіпажу. Призначений новий командир корабля - капітан другого рангу Олександр Дудченко. Доречі, саме він виводив «Григорія Куроп`ятнікова» до Одеси. Доукомплектація корабля відбувається за рахунок матросів, які йдуть служити за контрактом. Серед новачків є представники Одеської області, які раніше проходили службу на цьому кораблі. Є на кораблі і представник Кіровоградської області.

28 травня в Одеському загоні морської охорони Державної прикордонної служби України відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня прикордонника. На свято прийшли ветерани-прикордонники, представники громадськості. Відбувся урочистий мітинг, на якому виступили командир Одеського загону морської охорони капітан 1 рангу Дмитро Дуков та ветерани-прикордонники. Кращих відщначили нагородами та подарунками. Сергій Забродній вручив п’ятьом прикордонникам «Григорія Куроп'ятникова» Почесні грамоти Світловодської районної державної адміністрації та районної ради.

Світловодська делегація також передала шефську допомогу кораблю. Підприємці району та міста надіслали екіпажу електрообладнання, інструменти, одяг. Не забули і про продукти харчування. Командування прикордонного загону вдячне служителям та прихожанам Свято-Покровського собору м. Світловодська, які передали для каплички гарнізону ікони, православну літературу та церковне приладдя.

Настрій у прикордонників бойовий. Вони готові виконати свій обов’язок перед Україною та народом. Є труднощі з житлом. Одружені підшукують житло для сім’ї, а поки – живуть на кораблі. Втім, прикордонники впевнені, що подолають тимчасові негаразди.

Підшефні влаштували Світловодській делегації екскурсію на інші кораблі. Це було дуже цікаво і пізнавально. Бачили члени делегації і корабелі «Кіровоград» та «Луцьк», які повернули з полону. Нажаль, російська сторона повернула тільки чотири кораблі із захоплених. Це не бойові, а допоміжні судна. Вони повернуті у дуже поганому стані. Частина обладнання пошкоджена, частина – знята. Зараз ВМС України визначає їх стан на предмет подальшої долі цих суден.
Поїздка делегації Світловодського району виявилася корисною і цікавою. Вона сприяє зміцненню зв’язків між Збройними Силами України та народом. Це так потрібно саме зараз.

Вадим Степанець для "Взаимопомощи"
У гості до прикордонників
У гості до прикордонників
У гості до прикордонників

Фото Сергія Заброднього
1915     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб