Домовой - Светловодск
» » » Що необхідно робити у разі втрати трудової книжки? Де отримати дублікат?

Що необхідно робити у разі втрати трудової книжки? Де отримати дублікат?

Автор: redactor
Що необхідно робити у разі втрати трудової книжки? Де отримати дублікат?
Порядок ведення трудових книжок встановлений Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України № 58 від 29.07.93р., зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17.08.1993р. за N 110.
Згідно пункту 5.1 вказаної вище Інструкції у разі втрати трудової книжки після звільнення працівник має право заявити про це роботодавцю за місцем останньої роботи. Не пізніше 15 днів після заяви, а у разі ускладнення, в інші строки, власник або уповноважений ним орган видає працівнику іншу трудову книжку з написом "Дублікат" в правому верхньому кутку першої сторінки.
Роботодавець за останнім місцем роботи зобов'язаний сприяти колишньому працівнику, який втратив трудову книжку, в одержанні документів, які підтверджують стаж його роботи, що передував влаштуванню на це підприємство.

С. Ткаченко, провідний юрисконсульт обласного центру зайнятості
1311     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб