Домовой - Светловодск
» » » З військового - у майстри продуктової команди пропашних машин дільниці

З військового - у майстри продуктової команди пропашних машин дільниці

Автор: redactor
З військового  -    у майстри продуктової команди пропашних машин дільниці
Служба зайнятості надає комплекс соціальних послуг військовослужбовцям, демобілізованим із зони проведення АТО, зокрема, сприяє їм у працевлаштуванні на вільні робочі місця та вакантні посади, започаткуванні власного бізнесу, професійному навчанні; забезпеченні тимчасової зайнятості та ін.
Загалом упродовж поточного року, соціальними послугами центрів зайнятості скористались 2161, у т.ч. 63 інваліда-учасника АТО. Всього було працевлаштовано 548 осіб учасників АТО. Проте, внаслідок об’єктивних чи суб’єктивних причин (оскільки ця категорія є дуже специфічною і складною), на сьогодні працевлаштовано лише 4 демобілізованих бійця, які мають інвалідність.
Одним з них є Станіслав Карпинський – 27-річний уродженець Кропивницького, який прослужив у Збройних Силах України 6,5 років.
«У січні 2011 року я підписав контракт у нашому 3-тьому окремому полку спеціального призначення. Коли почалась війна на Сході – був там з самого початку. Виконував спостережну роботу на Донецькому напрямку. Спочатку був розвідником-кулеметником групи спеціального призначення, а потім командиром групи, – розповів Станіслав. – У вересні 2016 року отримав мінно-вибухову травму і 3-тю групу інвалідності: провів 10 місяців на лікарняному ліжку, вчився заново писати й розмовляти. Демобілізувався я 26 червня цього року» .
Через декілька місяців після повернення додому, Станіслав вирішив влаштуватись на роботу. Самостійні пошуки не дали результатів, тому колишній військовий звернувся до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Оскільки атовець має вищу освіту у сфері механіки (заочно вчився у м. Харкові на інженера-дослідника і отримав рівень магістра), фахівці відділу організації працевлаштування населення запропонували чоловікові спробувати свої сили на ПАТ «Ельворті».
Тепер Станіслав – майстер продуктової команди пропашних машин дільниці № 03031 обробки металевих деталей та алюмінійових корпусів. У його підпорядкуванні 30 людей (хоча наразі штат недоукомплектований). До обов’язків колишнього бійця входить контроль за якістю виконання роботи та своєчасним ремонтом обладнання, а також допомога у адаптації новим робітникам.
«Я обрав «Ельворті» за прогресивність та сучасність і можливість втілювати в життя свої знання. Я працевлаштувався наприкінці жовтня, тож тепер, через місяць роботи, я можу висловити вдячність працівникам центру зайнятості і моєму новому колективу, які допомогли адаптуватись до нормального життя», – зазначив С. Карпінський.
Наразі демобілізований учасник АТО планує вдосконалюватись у своїй новій роботі і продовжити навчання за спеціальністю пов’язаною з конструюванням.

К. Білоконь, провідний фахівець із зв'язків з громадськістю і пресою обласного центру зайнятості
518     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб