Домовой - Светловодск
» » » Як відбувається трудова адаптація демобілізованих бійців Кіровоградщини

Як відбувається трудова адаптація демобілізованих бійців Кіровоградщини

Автор: redactor
Як відбувається трудова адаптація демобілізованих бійців Кіровоградщини
Питання адаптації демобілізованих військовослужбовців, учасників АТО на ринку праці залишається одним із першочергових у роботі центрів зайнятості. Фахівці Добровеличківського районного центру зайнятості докладають максимальних зусиль для сприяння зайнятості демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.
З метою адаптації демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції до умов сучасного ринку праці та реінтеграції в систему реальних трудових відносин, центри зайнятості проводять різнопланові заходи.
Так, 37-річний Юрій Анатолійович перебував на обліку Добровеличківського районного центру зайнятості з 4 грудня 2014 року по 30 липня 2015 року. До центру зайнятості звернувся 12 грудня 2016 року і вже за три дні (15 грудня) отирав статус безробітного отримав. 12 квітня цього року Юрія Анатолійовича було працевлаштовано до ПАТ «Кіровоградграніт» на посаду машиніста дробильних машин.
Інший демобілізований військовий, 34-річний Микола Леонідович, до участі у бойових діях на сході України, працював у КП «Нілот» на посаді слюсар-сантехнік. Після демобілізації не зміг самостійно знайти роботу, тож 21 вересня 2016 року звернувся до Добровеличківського районного центру зайнятості і того ж дня отримав статус безробітного. Працевлаштувався колишній боєць 28 квітня 2017 року: відтепер Микола Леонідович займає посаду слюсаря з ремонту рухомого складу у експлуатаційному вагонному депо Знам’янки.
Загалом, за січень-вересень 2017 року 105 осіб були зареєстровані як безробітні. З них 10 проходили профнавчання, а восьмеро брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Усього активними заходами, які проводяться районним центром зайнятості, було охоплено 50 осіб (що становить 49%). У результаті, працевлаштовано 32 колишніх бійця.
895     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб