Домовой - Светловодск
» » » Повернення до мирного життя: у Кропивницькому обговорили шляхи ресоціалізації військовослужбовців

Повернення до мирного життя: у Кропивницькому обговорили шляхи ресоціалізації військовослужбовців

Автор: redactor
Повернення до мирного життя: у Кропивницькому обговорили шляхи ресоціалізації військовослужбовців
Війна залишає слід на кожному, хто хоча б день брав участь у бойових діях. Повертаючись додому, кожна людина може опинитися в ситуації, коли потребуватиме додаткової медичної та психологічної допомоги. Необхідність розв’язання проблем реабілітації учасників АТО нині є одним з найбільш значущих питань, якому приділяється значна увага у нашому суспільстві.
Саме тому, сьогодні у Кропивницькому інституті Приватного вищого навчального закладу «Університет сучасних знань» відбулось засідання круглого столу на тему: «Шляхи соціально-психологічної реабілітації військовослужбовців АТО». У заході узяли участь фахівці Кіровоградського обласного центру зайнятості, представники обласної організації Товариства «Знання» України, обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану і обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Кіровоградського обласного госпіталю, Центру ресоціалізації військових «Коловорот» та Центру медико-психологічної реабілітації КОМ-ПАС, а також викладачі Кропивницького інституту Приватного вищого навчального закладу «Університет сучасних знань» і Центральноукраїнського державного педагогічного університету.
У своєму вступному слові, голова оргкомітету круглого столу, доктор педагогічних наук, професор Ігор Добрянський розповів про багатогранність завдань соціально-психологічної реабілітації ветеранів АТО.
Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, наголосив на тому, що психологічна реабілітація військовослужбовців наразі є особливо актуальною: «Частина учасників АТО, які зареєстровані у центрах зайнятості області, внаслідок різних причин, не можуть чи не бажають приступити до роботи. Зважаючи на це, існує нагальна потреба у наданні психологічної допомоги із залученням фахівців-психологів».
За результатами засідання круглого столу, представники обласного центру зайнятості та Центру ресоціалізації військових «Коловорот» домовилися про організацію спільних заходів для учасників АТО, що проводитимуться в Інформаційно-консультаційному центрі обласного центру зайнятості.
628     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб