Домовой - Светловодск
» » » У Світловодську обговорили питання організації громадських робіт

У Світловодську обговорили питання організації громадських робіт

Автор: redactor
У Світловодську обговорили питання організації громадських робіт
«Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру: проблеми та перспективи» – саме так звучало головне питання порядку денного ділової зустрічі, що відбулася у Світловодському міськрайонному центрі зайнятості, за участі представників органів місцевого самоврядування та роботодавці.
Відкриваючи ділову зустріч, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Світловодського міськрайонного центру зайнятості Н. Сідненко зазначила, що на сьогодні, в умовах дефіциту вільних робочих місць для постійної зайнятості місцевих мешканців, особливого значення набувають громадські та інші роботи тимчасового характеру, оскільки вони сприяють пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці та забезпечують фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними постійної роботи, а також є засобом переходу до постійного працевлаштування.
Н. Сідненко наголосила на тому, що протягом поточного року, міськрайонним центром зайнятості, до участі у громадських роботах та інших робіт тимчасового характеру залучено понад 600 безробітних громадян.
Присутніх було поінформовано, що одними найактивніших у питаннях організації тимчасових робіт та співпраці з міськрайонним центром зайнятості є Власівська селищна, Павлівська і Великоандрусівька сільські ради, які постійно дбають про чистоту та благоустрій довірених їм території.
«За участю безробітних названих населених пунктів було проведено роботи з благоустрою територій населених пунктів, утримання в належному стані цвинтарів, упорядкування меморіалів і пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни та ін. Ці сільські та селищна ради, а особливо їх керівники є прикладом для інших населених пунктів району, щодо плідної співпраці в залученні безробітних до суспільно корисних робіт», – зазначила Н. Сідненко.
Учасники зустрічі обговорили нормативні документи, які регулюють організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, види громадських робіт, а також можливості місцевих бюджетів щодо виділення коштів на проведення цих робіт.
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями акцентувала увагу присутніх на тому, що міськрайонний центр зайнятості сприяє організації таких робіт на всіх етапах: від консультативної підтримки до безпосередньої організації робіт і добору персоналу, згідно до потреб територій.
Результатом ділової зустрічі стала домовленість про проведення на території Власівської селищної, а також Павлівської і Великоандрусівької сільських рад, профорієнтаційних заходів, за участі 20 безробітних громадян.


Н. Сідненко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Світловодського міськрайонного центру зайнятості
840     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб