Домовой - Светловодск
» » » Безробітні на Кіровоградщині роз’яснюють порядок оформлення субсидій населенню

Безробітні на Кіровоградщині роз’яснюють порядок оформлення субсидій населенню

Автор: redactor
Безробітні на Кіровоградщині роз’яснюють порядок оформлення субсидій населенню
У Петрівському районному центрі зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю громадян за участі Світлани Попіль, заступника начальника управління соціального захисту райдержадміністрації, відбувся семінар з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру.
Учасники семінару отримали інформацію про порядок організації зазначених робіт, їх види, джерела фінансування, умови оплати праці. Фахівці центру зайнятості розповіли присутнім, що залучення до громадських та інших тимчасових робіт – суспільно корисна ініціатива, вигідна і безробітному, і роботодавцеві, і суспільству. Це найбільш доступний шлях тимчасового вирішення проблеми безробіття. Водночас це можливість встановити нові контакти, завдяки яким працівник зможе знайти постійну роботу.
С. Попіль ознайомила з порядком оформлення житлових субсидій. Крім того, акцентувала увагу присутніх на тому, що районний центр зайнятості активно співпрацює з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації у напрямку організації та проведення громадських робіт із залучення безробітних до інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій, технічної підготовки та обробки документації, кур’єрської доставки документів. Цьогоріч до таких робіт залучено 8 осіб, 4 з яких після закінчення громадських робіт мають постійне місце роботи в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації.
Цього ж дня відбулася й робоча зустріч Людмили Кісільової, заступника директора, начальника відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості та Світлани Попіль, заступника начальника управління соціального захисту райдержадміністрації, під час якої йшлося про організацію за участі безробітних громадян громадських робіт з інформування населення про можливість отримання субсидій.
«Ми повинні доїхати до кожного віддаленого куточка в районі й пояснити людям, мають або не мають вони право на оформлення субсидії, і як її потрібно оформляти», - підкреслила С. Попіль.
Такі роботи сприятимуть поліпшенню поінформованості населення щодо своєчасного оформлення житлових субсидій за спрощеною процедурою, забезпечать своєчасне та якісне отримання населенням субсидій та запобігання утворення черг в органах соціального захисту населення, а також вагомою допомогою в опрацюванні фахівцями управління значної кількості документації.
«Допомога з оформлення житлових субсидій є наразі дуже суттєвою, тому що дає змогу поінформувати мешканців району та зняти напруження під час підвищенням тарифів на оплату житлово-комунальних послуг», – зауважила С. Попіль.
1103     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб