Домовой - Светловодск
» » » Світловодськ: роботодавці обговорили порядок організації професійного навчання

Світловодськ: роботодавці обговорили порядок організації професійного навчання

Автор: redactor
Світловодськ: роботодавці обговорили порядок організації професійного навчання
У Світловодському міськрайонному центрі зайнятості за участі представників місцевих роботодавців відбулася ділова зустріч, під час якої обговорювались питання професійного навчання дорослого населення під конкретне замовлення роботодавців.
Розпочався захід з обговорення ситуації, яка склалась на місцевому ринку праці, можливостей служби зайнятості щодо добору необхідних кадрів, перспектив посилення взаємодії з роботодавцями та соціальними партнерами в напрямку працевлаштування безробітних громадян.
«Важливим напрямком співпраці служби зайнятості з роботодавцями є професійна підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації безробітних. З початку року до професійного навчання залучено 228 безробітних», - презентуючи послугу служби зайнятості з профнавчання зазначила Наталія Сідненко, начальник відділу взаємодії з роботодавцями міськрайонного центру зайнятості.
Продовжуючи, Н.Сідненко поінформувала присутніх про те, що одним із різновидів підвищення кваліфікації є стажування безробітних безпосередньо на робочих місцях. Стажування має на меті засвоєння особою кращого вітчизняного чи закордонного досвіду, набуття практичних умінь і навичок щодо виконання обов’язків на яку претендує безробітний.
Н.Сідненко ознайомила присутніх й про впровадження службою зайнятості ще одного механізму, спрямованого на забезпечення соціального захисту та конкурентоспроможності населення на ринку праці - підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями – це набуття особою професійних знань, умінь і навичок, нерегламентоване місцем набуття, строком та формою навчання.
«Як засвідчила практика, на багатьох підприємствах працюють люди старшого віку, які на ринку праці є категорією, найбільш чутливою до кризових змін в економіці. Ці працівники упродовж свого професійного життя набували чимало знань та навичок, які фактично перевищують рівень попередньо набутої освіти. Проте, вони не мають відповідних державних документів, які б засвідчували їх професійну компетентність. З цією метою служба зайнятості має можливість підтвердити кваліфікацію таких працівників шляхом організації неформального професійного навчання за робітничими професіями», - сказала Н.Сідненко.
Як результат зустрічі - досягнуто домовленості з ФОП Дзюнник А.О., ФОП Діхтярук В.М., ФОП Тимбуровський Т.Є. про організацію професійного навчання 10 безробітних громадян шляхом стажування безпосередньо на робочих місцях за професіями продавець продовольчих та непродовольчих товарів, кухар, закрійник та ін.
1093     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб