Домовой - Светловодск
» » » На Світловодщині з початку цього року 12 учасників АТО отримали роботу

На Світловодщині з початку цього року 12 учасників АТО отримали роботу

Автор: redactor
На Світловодщині з початку цього року 12 учасників АТО отримали роботу
Державна політика України спрямована на соціальний захист її громадян, у тому числі й у сфері зайнятості, особлива увага при цьому приділяється демобілізованим військовослужбовцям та учасникам АТО. Завдання служби зайнятості полягає в якнайшвидшому поверненні громадян цієї категорії до соціально-трудових відносин.
З метою підвищення рівня зайнятості громадян даної категорії, служба зайнятості надає їм спектр різноманітних послуг – підбір підходящої роботи, організація професійного навчання, підтримка підприємницької ініціативи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, профорієнтація, надання відповідних консультацій, пов’язаних з працевлаштуванням тощо. Так, з початку цього року за сприяння Світловодського міськрайонного центру зайнятості 12 учасників АТО отримали роботу, дві особи проходили професійне навчання за професією «електрозварник».
Наприклад, демобілізований учасник АТО Андрій П., після звільнення з військової служби намагався знайти роботу самостійно. Після невдалих спроб звернувся за допомогою у працевлаштуванні до міськрайонного центру зайнятості. Тут йому запропонували роботу на ДП «Завод залізобетонних виробів» ТДВ «ОДЕБП» за професією «арматурник». Після співбесіди з роботодавцем, чоловік був працевлаштований і на даний час успішно працює на даному підприємстві.
Його земляк Олександр Я., також звернувся до міськрайонного центру зайнятості, адже проживаючи в сільській місцевості знайти підходящу роботу було важко. Ознайомившись з послугами, що надає служба зайнятості клієнтам, його зацікавила можливість здобуття нової освіти. Вирішив стати «електрозварником», адже ця професія є затребуваною на місцевому ринку праці. Крім того, професійне навчання проводиться на замовлення ДП «Завод залізобетонних виробів» ТДВ «ОДЕБП», що гарантує стовідсоткове працевлаштування. Вже сьогодні Олександр навчається в Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
А колишньому військовому Олексію К. фахівці міськрайонного центру зайнятості запропоновали роботу на ПАТ «Світловодський завод «Спецзалізобетон» арматурником. Після співбесіди з роботодавцем, чоловік був працевлаштований і на даний час успішно працює на даному підприємстві.
Таким чином, працівники служби зайнятості, намагаються знайти індивідуальний підхід до безробітних громадян з числа демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, вивчаємо їх потреби та побажання, професійний досвід, адже питання їхньої соціальної і трудової адаптації є одним із пріоритетних у роботі служби зайнятості.

Н.Котова провідний фахівець з аналізу ринку праці відділу інформаційних систем Світловодського міськрайонного центру зайнятості
1107     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб