Домовой - Светловодск

І відпочивали, й обирали професію

Автор: redactor
І відпочивали, й обирали професію
Уже стало традицією відвідувати фахівцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості табору «Дружба», що знаходиться в лісовому масиві с. Войнівка. Це літо не виключення.
Нещодавно фахівці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості організували виїзд мобільного центру профорієнтації в дитячий оздоровчий табір та провели захід під гаслом «Сьогодні учень – завтра професіонал». Він мав на меті стимулювати школярів до серйозного ставлення у виборі свого трудового майбутнього.
У рамках заходу фахівець центру зайнятості надала вихованцям табору інформацію про специфіку роботи державної служби зайнятості, спектр послуг, які вона надає клієнтам. Діти висловлювали власні думки з приводу того, якими мотивами вони керуватимуться при виборі професії, розповідали, які професійні сфери є для них пріоритетними. У ході зустрічі спеціаліст пояснила їм складові формули вдалого професійного вибору, акцентувала увагу на помилках, які молоді люди припускають при виборі професії.
Спільно з працівниками Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Д.І. Чижевського для дітей 10-12 років було розроблено насичену цікаву та розважальну програму. Вихованцям табору було запропоновано поділитися на команди, кожна з яких отримала завдання та час на підготовку.
Завдання дітей полягало у підготовці певної презентації, де вони повинні були продемонструвати одну із професій, яку визначили за допомогою жеребкування: одні були художниками, інші модельєрами, скульпторами, архітекторами, акторами, візажистами, танцюристами, співаками. Підготовка проходила дуже активно й динамічно, набирала азарту та емоційного запалу. Під час заходу діти продемонструвати вміння працювати в команді, відповідальність та змогли проявити творчий підхід і креативність під час підготовки та виконання завдань. Хочеться зазначити, що серед вихованців табору не було байдужих, всі підтримували своїх улюбленців-конкурсантів, і як у подібних випадках буває, перемогла дружба та щирі дитячі почуття. Після цього відбулося нагородження учасників грамотами та призами від служби зайнятості.
Час пролетів весело, швидко та непомітно. З веселим настроєм та позитивною енергією діти радо повернулися в гостинний табір «Дружба».
Чудово, коли дитячий відпочинок поєднується із пізнанням нового. Маємо надію, що здобуті знання неодмінно додадуть дітлахам більшої впевненості при виборі майбутньої професійної діяльності.

809     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб