Домовой - Светловодск
» » » У центрах зайнятості допомагають учасникам АТО пристосуватися до реалій та потреб ринку праці

У центрах зайнятості допомагають учасникам АТО пристосуватися до реалій та потреб ринку праці

Автор: redactor
У центрах зайнятості допомагають учасникам АТО пристосуватися до реалій та потреб ринку праці
З метою розширення уявлення демобілізованих військовослужбовців та учасників антитерористичної операції про власні знання, уміння, навички, визначення шляхів їхньої адаптації до умов сучасного ринку праці та реінтеграції в систему реальних трудових відносин, центри зайнятості проводять різнопланові заходи.
Наприклад, у Бобринецькому районному центрі зайнятості для незайнятих трудовою діяльністю громадян з числа демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО відбувся інформаційний семінар.
До участі в заході були запрошені представники районного військового комісаріату й структурних підрозділів районної державної адміністрації, які надали присутнім інформацію, пов’язану з аспектами отримання статусу учасника бойових дій, медичних, житлово-комунальних пільг тощо.
Також йшлося й про можливості проходження служби за контрактом в Збройних Силах України, роз’яснено переваги та залучення громадян на військову службу. «Проходження служби за контрактом дає можливість бути не тільки працевлаштованим, але й гарантовано отримувати заробітну плату та інші соціальні гарантії», - зазначила фахівець районного центру зайнятості Тетяна Заболотня.
Фахівці районного центру зайнятості увагу присутніх акцентували на спектрі соціальних послуг, які служба зайнятості надає зазначеній категорії клієнтів, а саме: підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, підвищення конкурентоспроможності шляхом професійної підготовки та перепідготовки, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
У ході семінару кожен демобілізований мав змогу задати питання, які виникли з приводу почутого, та зробив висновок, що проведення подібних семінарів сьогодні для даної категорії громадян є справою важливою, адже вони допомагають пристосуватися до реалій та потреб ринку праці, визначити нові уміння та навички для подальшого їх застосування у різних сферах професійної діяльності, а також почути важливу нову інформацію щодо державної підтримки цієї категорії громадян.
884     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб