Домовой - Светловодск
» » » Започаткувала власний бізнес – створила для себе та для подруги робоче місце

Започаткувала власний бізнес – створила для себе та для подруги робоче місце

Автор: redactor
Започаткувала власний бізнес – створила для себе та для подруги  робоче місце
Сьогодні питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб не втрачає своєї актуальності. Служба зайнятості всіляко сприяє таким особам знайти своє місце на ринку праці, у тому числі шляхом започаткування ними власної справи. Яскравий тому приклад - Тетяна Володимирівна, яка вимушена була переїхати з окупованого Алчевську до Олександрії.
Звернувшись до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, фахівці запропонували жінці започаткувати власну справу та отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для розвитку свого бізнесу.
Тетяна Володимирівна відвідала низку різнопланових заходів, у т. ч. й інформаційний семінар «Як розпочати свій бізнес?», під час якого отримала більш поглиблену інформацію про порядок започаткування підприємництва.
Зрозуміла, що це шанс зайнятися улюбленою справою й самостійно створити для себе робоче місце. Над вибором виду діяльності довго не роздумувала - вирішила відкрити магазин з продажу кормів та аксесуарів для домашніх тварин «Тузік».
В орендованому приміщенні почала працювати самостійно, та невдовзі виникла потреба в працівникові – продавці непродовольчих товарів. Знову звернулася до служби зайнятості, де вона дізналася про таку послугу, як надання компенсації витрат роботодавцю на оплату праці у випадку працевлаштування зареєстрованого безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору.
Тетяна Володимирівна вирішила скористатися такою допомогою держави. Вона прийняла на роботу продавцем непродовольчих товарів з наданням компенсації витрат на оплату праці Ольгу Василівну, яка також вимушено поїхала з Донбасу.
Таким чином, фахівці служби зайнятості допомогли двом особам знайти роботу та стати фінансово самостійними.
881     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб