Домовой - Светловодск
» » » Однією з послуг служби зайнятості є підтвердження результатів неформального професійного навчання

Однією з послуг служби зайнятості є підтвердження результатів неформального професійного навчання

Автор: redactor
Однією з послуг служби зайнятості є підтвердження результатів неформального професійного навчання
Відповідно до Закону України “Про зайнятість населення” метою державної політики у сфері зайнятості населення, серед іншого, є забезпечення економіки кваліфікованими кадрами. Таке забезпечення здійснюється шляхом професійної підготовки, підвищення кваліфікації, стажування громадян. Одним із шляхів такого забезпечення є також підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. Підтвердження є особливо актуальним у разі наявності у роботодавця однієї з вимог до претендента на роботу у вигляді відповідності освіти займаній посаді. Частина громадян мають певні професійні навички, але навчались за відповідними спеціальностями.
Процедура підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями регулюється низкою нормативно-правових актів. Одним із таких актів є наказ Міністерства соціальної політики України від 23.12.2013 № 886, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 09.01.2014 за № 5/24782, яким затверджено Перелік робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями. До переліку включено професії кухара, охоронника, зварника.
Наказом Міністерства соціальної політики України від 13.05.20173 № 783 (набрав чинності 09.06.2017), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 24.05.2017 за № 665/30533, внесено зміни до переліку – доповнено професіями електрозварника ручного зварювання, продавця непродовольчих товарів та слюсаря-ремонтника.
1198     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб