Домовой - Светловодск
» » » Для учнівської молоді відбулася презентація професії «вишивальниця»

Для учнівської молоді відбулася презентація професії «вишивальниця»

Автор: redactor
Для учнівської молоді відбулася презентація професії «вишивальниця»
Для учнівської молоді КЗ «Петрівське НВО-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» під час профорієнтаційної акції, організованої районним центром зайнятості, відбулася презентація професії «вишивальниця».
Розпочинаючи презентацію, Тетяна Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості районного центру зайнятості, ознайомила школярів з витоками цієї професії. Зокрема, зазначила: «Вишивка – один з давніх і найбільш розповсюджених видів народного декоративно-прикладного мистецтва. Вона виникла дуже давно і передавалася від покоління до покоління. З давніх часів люди прагнули прикрасити свій одяг і предмети домашнього побуту різними візерунками, орнаментами, малюнками. Жінки були зобов'язані володіти мистецтвом вишивання і проводили багато часу за цим заняттям».
Підхопили презентації й самі діти, які розповідали про своїх мам, бабусь, які також займаються цим видом мистецтва. Спостерігаючи за тим, як вони вишивають, стає зрозумілим, що вишивка є заняттям посидючих та терплячих людей, закоханих у рукоділля. Цей вид рукоділля вимагає від людини терпіння, наполегливості, витримки та уяви. Вишивання – процес творчий, він приносить радість, красу і гармонію у повсякденне життя.
«А тепер давайте поміркуємо про перспективи професії у майбутньому. А чи подобаються тобі вишиванки, вишиті рушники, скатертини, вишиті елементи сучасного вбрання? А чи знаєте ви, скількох відомих дизайнерів одягу надихають на створення своїх колекцій мотиви традиційного українського костюма?» - ці питання викликали серед учнівської молоді жваву дискусію.
Наостанок, діти зробили висновок, що професія вишивальниці в останні роки стала більш бажаною та потрібною. Кожен вишивальник повинен добре знати види малюнків та їх розташування на полотні, вміти наносити малюнок, знати вимоги до якості вишитого полотна та ін. Вона надає широкі можливості для індивідуальної трудової діяльності.

Т. Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості
1105     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб