Домовой - Светловодск

Школярам презентували професії юридичного спрямування

Автор: redactor
Школярам презентували професії юридичного спрямування
У рамках Декади профорієнтації молоді «Від мрії до професії» для учнівської молоді комунального закладу «Петрівське НВО- загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» районним центром зайнятості за участі соціальних партнерів організовано інтерактивний захід, на якому дітям презентували професії юридичного спрямування.
На зустріч до старшокласників завітали заступник начальника Петрівського відділення поліції Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області Анатолій Городенець та фахівець соціальної роботи з суб'єктами пробації районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Григорій Лось.
Розпочинаючи презентацію професії «поліцейського», Анатолій Городенець зазначив: «Напевно, немає настільки потрібної й затребуваної професії, як професія поліцейського. Завжди й скрізь, у будь–який час, у будь–якому суспільстві існує необхідність у підтримці громадського порядку, у дотриманні закону, у забезпеченні захисту громадян та їхнього майна». Тому й функції поліцейського різні: можна служити в карному розшуку, патрульно–постовій службі, службі дільничних, відділах по боротьбі з економічними злочинами.
Крім того, поліціянт роз'яснював школярам алгоритми дій безпечної поведінки на вулиці, в громадському транспорті, у школі. Розповів, як потрібно себе поводити у разі виникнення небезпечної ситуації, разом з дітьми згадав номери телефонів служб екстреного виклику.
Наостанок, А.Городенець сказав, що професія поліцейського – це цікава, важка, але потрібна професія, яка допоможе зробити життя інших людей і всього суспільства кращим.
Представник районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції Григорій Лось розпочав свій виступ з обговорення реальних ситуацій життя, морально-правових проблем, з якими діти можуть зустрітися як у школі, так і за її межами. Вивчення правових питань викликало в учнів значний інтерес, сприяло виробленню у них правильної громадянської позиції.
Гості зустрічі розповіли про свої дитячі мрії та про втілення їх у життя, пригадали шкільні та студентські роки, перший робочий день та сьогодення. Діти брали активну участь у бесіді, ставили питання та ділилися своїми спостереженнями та історіями з власного досвіду.
На завершення цікавого та водночас пізнавального інтерактиву, фахівець районного центру зайнятості побажала учням знайти своє покликання, отримати гідну професію та стати справжніми професіоналами своєї справи.

Т. Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості
1013     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб