Домовой - Светловодск

Активисты хватают мэра Полтавы за горло

Автор: admin
Активисты хватают мэра Полтавы за горло


Вчора у приміщенні міської ради Полтави сталися сутички між активістами «Штабу Супротиву» та мером Олександром Мамаєм. Один із учасників акції Вадим Патик говорить, що мер вхопив його за геніталії.
Сам же Мамай глибоко не коментує ситуацію, коротко пояснюючи: «Мене хапали за горло, але я не буду писати заяву до поліції».
Активіст Вадим Патик, як видно на трансляції з Facebook, намагався затримати Олександра Мамая. Як пояснює активіст, він лишень легенько обійняв мера:

– З іншими активістами я хотів домогтися від Мамая відповіді на актуальне питання щодо скликання позачергової сесії. Він не хотів з нами говорити і намагався покинути приміщення депутатської кімнати. Всі наклепи, про те, що я застосував силовий прийом проти нього – це неправда. Я його просто легенько обійняв. Якщо хто і застосовував силові прийоми, то саме Олександр Федорович. Він через джинси схопив мене за геніталії, – розповідає Вадим Патик.



Олександр Мамай не згодний з тим, що Вадим Патик його легенько обійняв, зауважує Трибуна. Він заявляє, що його хапали за горло. На запитання про погрози в адресу Юліана Матвійчука, мер відповідає, що не хай депутат подає заяву в поліцію:

– Якщо я комусь там погрожував, то нехай пишуть заяви до поліції. Я не буду коментувати цю ситуацію. Мене хапали за горло. Однак я вважаю себе чоловіком і скажу, що звертатися до поліції не буду. А вони хай самі вирішують, що їм робити.

Нагадаємо, що депутати та активісти «Штабу супротиву» почали вимагати від мера скликання позачергової сесії. Олександр Мамай заявив, що позачергової сесії не буде. Розпочалися сутички.

Як заявив юрист В’ячеслав Кущинський, під час штовханини Олександр Мамай прошепотів на вухо депутату міськради Юліану Матвійчуку:
«Ти забув, що було з мамою? Я повторю».

Після цього присутні почали кричати про погрози батькам, а меру вдалося потрапити до свого кабінету. У приймальні мера залишилися чекати депутати Сергій Литвиненко, Дмитро Сенчакович та Юліан Матвійчук. Останній написав заяву про погрози батькам у поліцію.
Коли Олександр Мамай вийшов з кабінету, він знову заявив, що позачергової сесії не буде. Сесія буде черговою. Дата її проведення — наближена до 26 червня.
Інформацію про погрози мер прокоментував наступним чином:
— Якщо я погрожував, то нехай звертається до поліції. Коментувати не буду. Нехай вони визначать свій статус: активісти або бандити. Мене хапали за горло, але я вважаю себе чоловіком, тому звертатися до поліції не буду. Таке вирішується поза робочим часом. Позачергової сесії не буде.
500     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб