Домовой - Светловодск
» » » Обласна профорієнтаційна декада: актуально, цікаво та корисно

Обласна профорієнтаційна декада: актуально, цікаво та корисно

Автор: redactor
Обласна профорієнтаційна декада: актуально, цікаво та корисно
12 квітня 2017 року в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів відбувся найбільш масштабний захід - акція «Випускник», під час якої було проведено традиційну щорічну виставку-презентацію професійно-технічних та вищих навчальних закладів.
Директор центру зайнятості Ірина Мукієнко, відкриваючи захід, наголосила, що саме у навчальних закладах нашого міста представлені досить актуальні і затребувані на ринку праці професії, такі як слюсар з ремонту автомобілів, маляр-штукатур, лицювальник-плиточник, електрогазозварник, перукар, кухар, продавець, агроном, тракторист, ін. та закликала учнівську молодь обирати робітничі професії, які сьогодні є такими необхідними для підприємств Олександрійщини.
Затребувані професії на виставці-презентації представили молоді професійний ліцей, професійний аграрний ліцей, політехнічний коледж, медичне училище, училище культури, технікум Білоцерківського державного національного аграрного університету, Уманський державний педагогічний університет та ін. Презентації навчальних закладів доповнювалися відеоматеріалами та фотогалереями про професії та про організацію навчального процесу, виставками професійних виробів, майстер-класами, тощо.
Велике враження на школярів справили студенти Олександрійського професійного аграрного ліцею, які продемонстрували неабияку перукарську майстерність, та гарний естетичний смак в оздобленні манікюру, де моделями були самі учні. Студенти технікуму Білоцерківського державного національного аграрного університету влаштували фіто-базар «Здоров’я», на якому пригощали фіто-чаями та вітамінними салатами. Студенти Політехнічного коледжу випекли смачне печиво з «передбаченнями» для майбутніх студентів… Кожен навчальний заклад в різні способи демонстрував свою майстерність, переконливо доводячи, що саме їх навчальний заклад – найкращий. Школярі мали можливість дізнатися не лише особливості навчально-виховного процесу, а й про студентське дозвілля, відпочинок, спортивні та творчі досягнення, про виплату стипендії, проживання в гуртожитку, виробничу практику та інше.
До заходу було запрошено спеціалістів Олександрійської районної центральної бібліотеки імені Д. Чижевського, які провели різноманітні інтерактивні профорієнтаційні ігри з учнями шкіл району та спеціалістів Олександрійської міської центральної бібліотеки імені О. С. Пушкіна, які для учнів провели веб-екскурс «Орієнтир у світі професій».
В цей же день бажаючі пройшли психодіагностичне тестування задля визначення професійних нахилів, здібностей.
Учні мали можливість спілкуватися з працівниками ТОВ «ЗПТО «Віра-сервіс Інтермаш», які зосередили увагу учнів саме на технічних професіях, необхідних на ринку праці і, зокрема, на їхньому підприємстві.
Унікальність проведення такого заходу полягає у тому, що молоді люди отримують можливість протягом незначного часу ознайомитися з актуальними на місцевому ринку праці професіями, особливостями роботи за ними та можливостями одержання професійної освіти у навчальних закладах міста та області, а отже, знайти своє місце у професійному світі та стати щасливою людиною.

О. Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості
1308     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб