Домовой - Светловодск

Перспективи підготовки інженерно-технічних кадрів

Автор: admin
Перспективи підготовки інженерно-технічних кадрів


У Кропивницькому говорили про перспективи підготовки кадрів інженерно-технічних і робітничих професій

30 березня поточного року в обласній державній адміністрації відбулось засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Одним із питань порядку денного було питання про перспективи підготовки кадрів інженерно-технічних і робітничих професій та забезпечення галузей економіки області необхідною кількістю кадрів.
Про ситуацію у системі профтехосвіти області та перспективи її удосконалення проінформував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.
«Нам не потрібні оператори комп’ютерного набору у тій кількості, в якій їх зараз випускають, водночас, є потреба у будівельниках, електриках, зварювальниках, кравцях та інших кадрах, на які є попит на ринку праці», - зазначив Сергій Коваленко.
У свою чергу, заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, зазначив, що питання забезпечення галузей економіки кадрами у необхідній кількості слід розглядати в площині двох напрямків: забезпечення поточних потреб у працівниках, прогнозування перспективних потреб у працівниках та вжиття відповідних заходів щодо недопущення суттєвого дисбалансу на ринку праці.
Питання, що розглядалося, викликало жваве обговорення, в результаті якого запропоновано змінити концепцію навчання в професійно-технічних училищах, за якою теоретичні знання студенти отримуватимуть у навчальному закладі, а практичні – безпосередньо на підприємстві, яке потребує робітника відповідної спеціалізації.
Задля більш детального вивчення стану справ стосовно забезпечення економіки області кадрами інженерно-технічних і робітничих професій учасники тристоронньої ради внесли пропозиції щодо створення обласної робочої комісії, до складу якої будуть включені представники обласного центру зайнятості.
941     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб