Домовой - Светловодск

Пожарники - предупреждают

Автор: admin
Пожарники - предупреждают


Прихід весни більшість людей не уявляє без початку впорядкування на полях, присадибних ділянках, городах. При цьому, існує думка, що якщо спалювати суху траву та гілляки – це буде служити гарним добривом для цьорогічного врожаю. Але таке твердження є хибним. Під час спалювання сухих рештків вогонь руйнує родючий прошарок ґрунту, адже вигорають безпосередньо рослинні залишки. Щоб проінформувати населення про необхідність сурового дотримання правил пожежної безпеки у побуті працівники пожежно-рятувальних підрозділів Бобринецького, Компаніївського та Онуфріївського районів 25 березня провели відповідну роз’яснювальну роботу.
Через збільшення випадків випалювання сухостою зростає небезпека виникнення пожеж у дачних кооперативах, лісових масивах та інших спорудах, поруч із якими проводиться випалювання. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Співрозмовники уважно слухали рятувальників та запевнили їх, що ставляться з обережністю та увагою до навколишнього середовища та своїх домівок тому намагаються суворо дотримуватись відповідних норм та не займаються випалюванням сухої рослинності.
Також рятувальники нагадали правила безпечного користування газовим та побутовим електричним приладдям, наголосили на недопустимості використання саморобної або несправної побутової техніки та обладнання, на необхідності регулярної перевірки систем вентиляції у житлових приміщеннях.
Ще одна небезпека, яка може чекати на громадян з початком польових робіт – це виявлення застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Тому фахівці Служби порятунку нагадали мешканцям про те, що при виявленні таких «небезпечних знахідок» не слід самостійно намагатись рухати їх, а потрібно огородити місце та терміново повідомити про такий випадок за телефонним номером «101» або «102».
На завершення розмов фахівці рятувальної справи надали жителям райцентрів інформаційні листівки у яких наведені правила безпечної життєдіяльності.
434     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб