Домовой - Светловодск

У Голованівському районі карантин через чуму

Автор: admin
У Голованівському районі карантин через чуму


На території Голованівського району впровадили карантинні заходи у зв’язку з виявленням африканської чуми свиней у диких тварин.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ОДА.

Голова Голованівської райдержадміністрації Олег Голімбієвський провів нараду з головами сільських, селищних рад за участі керівників управління Держпродспоживслужби в районі, відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії УДПСС, директора районної державної лабораторії ветеринарної медицини та інших посадовців. Основне питання, що розглядалося на засіданні, – про оголошення обходу №2 урочища «Воловик» Голованівського лісництва ДП «Голованівське лісове господарство» неблагополучним щодо африканської чуми свиней та встановлення карантину.

За інформацією в. о. начальника Держпродспоживслужби в Голованівському районі, 14 березня 2017 року в обході №2 урочища «Воловик» Голованівського лісництва майстер лісу виявив загибель 15 диких свиней різної вікової та вагової категорії. Управління Держпродспоживслужби району повідомило про це головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Матеріал передали в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу виявили ДНК вірусу африканської чуми свиней.
920     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб