Домовой - Светловодск

Виконком ділив та шукав гроші

Автор: redaktor
Виконком ділив та шукав грошіНа черговому засіданні міськвиконкому 7 травня його члени розглянули 11 питань, пов’язаних із життєдіяльністю Світловодська. Так, у фінансовому блоці, який озвучила начальниця фінуправління Наталія Яременко, вирішено на 157 тисяч гривень збільшити видатки по бюджету розвитку за рахунок залишку, що склався на 1 січня 2014 року. «Левову частку» - 105 тисяч гривень – буде витрачено на завершення ремонту Центру адміністративних послуг.

У царині соціального захисту населення тутешні урядники зголосились підтримати безхатченків, що перебувають на обліку першого в області відповідного відділу, який ось уже рік як функціонує на базі міського Територіального центру з обслуговування самотніх пенсіонерів. Річ у тім, пояснила начальниця УПСЗН Олена Балюк, що у багатьох із 105-ти зареєстрованих там осіб немає жодних документів, що засвідчують особу. Немає, звісно, й грошей на їхнє відновлення. Вряди-годи соцпрацівники жертвують бомжам власними коштами на це відновлення. (Так у минулому році 13 отримали нові паспорти з припискою за адресою Терцентру не Калініна,3, цього року – шестеро). А щоби надати з міського бюджету одноразову матеріальну допомогу таким незахищеним верствам населення – треба, щоб у цих верств була приписка. А раз немає документу, звісно, немає й приписки… Аби розірвати це замкнене коло, Балюк запропонувала виконкомівцям надати таку адресну допомогу на ім’я начальника «бомжового» відділу Валерія Санжари. Він у свою чергу і виділятиме необхідні кошти своїм підопічним на відновлення документів і, безумовно, звітуватиме за кожну витрачену копійку. Дослухавшись, урядники задовольнили клопотання Балюк і виділили на сю шляхетну справу 500 гривень.

Ще на увагу заслуговує питання з компетенції управління економіки, ресурсів та розвитку міста. Його начальник Наталія Гаврилюк винесла на розгляд колег питання про надання дозволу встановлення у приміщенні міського Палацу культури кавового автомату. Що власне було задоволено без вагань. Одначе головуючий, міський голова Юрій Котенко пішов далі... Він дорікнув керівництву управління культури, у підпорядкуванні якого знаходиться Палац, у небажанні допускати на свої площі добросовісних рестораторів, здатних, окрім встановлення кавового апарату, налагодити роботу там ще й охайних кафетеріїв – мовляв, спектаклів та концертів різних у Палаці побільшало, тож, чому глядачам у антракті і тістечками не поласувати із солоденькою газировкою. І гостям приємно, і Палацові якийсь прибуток – хоча б для того, пожартував мер, щоб культурологи не канючили у виконкому по десять літрів бензину для свого «Броненосця Потьомкіна» (автобус при Палаці) для транспортування апаратури та тамтешніх артистів на виїзні концерти. Котенка доповнив виконкомівець Андрій Москаленко – мовляв, там купа приміщень, що не використовуються. І чом би їх не надавати різним гурткам, наприклад, тому ж «Пластові», діти якого вимушені тулитися по чужих закутках… На що було вирішено дати протокольне доручення начальникові управління культури Надії Клокар щодо облаштування у Палаці точок громадського харчування і доповісти про зроблене на найближчому засіданні виконкому.

Виконком ділив та шукав гроші
Виконком ділив та шукав гроші
Виконком ділив та шукав гроші
Виконком ділив та шукав гроші
За метериалами «Світловодськ Інформ»
2106     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб