Домовой - Светловодск
» » З початку року на пожежах в Україні загинуло понад 1500 осіб

З початку року на пожежах в Україні загинуло понад 1500 осіб

Автор: admin
З початку року на пожежах в Україні загинуло понад 1500 осіб


З початком опалювального сезону в Україні різко збільшилася кількість пожеж у житловому секторі, які часто призводять до трагічних наслідків. Лише минулої доби в країні виникло 118 пожеж, з яких 77 — саме у помешканнях громадян. Кількість загиблих впродовж дня сягає 4 осіб. Загалом від початку року внаслідок пожеж загинуло вже 1561 особа, а постраждало — 1227.

Здебільшого, основними причинами виникнення пожеж у помешканнях є порушення громадянами правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, а також паління у нетверезому стані, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Так, 12 грудня рятувальники ліквідували пожежу в приватному будинку в смт Першотравенську Житомирської області. Внаслідок загорання загинув 60-річний власник будинку. Ймовірно, пожежа виникла через необережне поводження з вогнем господаря,зокрема паління у ліжку.

Наступного дня, на Житомирщині виникла ще одна пожежа з трагічними наслідками в селі Романівці. До прибуття рятувальників сусіди винесли з помешкання, що було охоплено вогнем, тіла двох загиблих чоловіків. Ними виявилися 67-річний власник житла та його 44-річний сусід. За попередньою інформацією, ймовірною причиною пожежі могло стати порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

У Херсонській області 12 грудня виникло загорання у літній кухні в смт Велика Лепетиха. Під час гасіння осередку займання вогнеборці виявили тіло господаря будинку, 1979 року народження. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем у нетверезому стані.

Зважаючи на вкрай невтішну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі;

-дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення;

- не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Шановні громадяни! Не залишайте дітей без нагляду, тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях. Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.
1568     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб