Домовой - Светловодск
» » З початку року на водоймах області загинуло 28 осіб ( у минулому році - 31)

З початку року на водоймах області загинуло 28 осіб ( у минулому році - 31)

Автор: admin
З початку року на водоймах області загинуло 28 осіб ( у минулому році - 31)
У вступній промові помічник начальника управління з питань зв"язків зі ЗМІ та громадськістю Вікторія Крохмалюк навела вельми сумну статистику. Незважаючи на посилену роз"яснювальну роботу, з початку року на водоймах області загинуло 28 осіб ( у минулому році - 31), з них протягом купального сезону - 19. Із загальної кількості загиблих 20 вилучені з водойми ДСНСівцями, решта - місцевим населенням. Основними причинами загибелі є недотримання правил поведінки на воді: споживання алкоголю, переоцінка власних можливостей, купання після тривалого перебування на сонці та стрибки з гідротехнічних споруд.

Після низки організаційно-нарадчих заходів в області визначено 28 офіційних місць відпочинку на воді: місто Олександрія - 3; Новоархангельський район - 4; Світловодський район - 4; Гайворонський, Олександрійський, Олександрівський, Вільшанський, Онуфріївський та Маловисківський райони - по 1. Проведено паспортизацію цих місць та обладнання їх рятувальними постами, в тому числі 6 місць, що використовуються дитячими оздоровчими таборами.

Також Вікторія Миколаївна повідомила про процедуру офіційної реєстрації місця відпочинку на воді. На жаль, в обласному центрі жодного офіційного місця для купання немає - навіть в районі Лісопаркової, де нібито є й рятувальна станція.

Далі відбулася "рольова гра", де один з співробітників служби грав роль потопаючого, а інші на моторному човні його рятували. Проте другий етап - реанімаційний - відбувався вже на спеціальному манекені. Відпочивальники також мали можливість практично відпрацювати основи першої долікарської допомоги, але таких було дуже мало.

Наостанок співробітники ДСНС рознесли пляжникам кольорові листівки з правилами поведінки на воді. Але після їхнього відбуття на базу розташований на пляжі пивний намет знову запрацював на повну потужність. Що треба, аби містяни зрозуміли небезпеку поєднання спеки, пива й купання - невідомо...
2094     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб