Домовой - Светловодск
» » Тарифи встановили не за формулою, а за домовленістю олігархів і Кабміну – експерт

Тарифи встановили не за формулою, а за домовленістю олігархів і Кабміну – експерт

Автор: admin
Тарифи встановили не за формулою, а за домовленістю олігархів і Кабміну – експерт
Насправді, немає достатніх аргументів для такої формули, що є геть не найкращим варіантом. Про це розповів провідний експерт з енергетичних програм і ЖКГ Сергій Дяченко, аналізуючи заяву віце-прем'єр міністра Павла Розенка, який має намір звертатися до НКРЕКП з приводу формули «Роттердам +».
«В Україні зараз немає ринку вугілля, тому що більша частина видобутку відбувається на неконтрольованій території. Тому потрібна інша система ціноутворення, можливо, за витратами «+». Цей ринок потрібно регулювати інакше», – розповідає Дяченко.
На його переконання, не стільки грала роль формула розрахунку, скільки компроміс між олігархами, які постачають вугілля, та Кабміном.
«Вони домовилися, щодо такої ціни, а НКРЕКП просто підігнала під цю ціну формулу», – підкреслив експерт.
Незалежний експерт поділився міркуваннями щодо маршу протесту, який ініціювали представники профспілок через підвищення тарифів.
Як припустив Дяченко, протест населення проти таких тарифів буде у вигляді неплатежів.
«Ми вже це проходили в 90-ті роки. Частина населення просто перестане сплачувати комунальні послуги», – зауважив спеціаліст.
На його думку, все робиться поспіхом і дуже непродумано, тому що ціни на енергоносії мають бути збалансовані.
«У нас був дуже недооцінений газ, а зараз він переоцінений щодо інших енергоносіїв. У енергетичному еквіваленті теплоносії мають бути рівноцінними. Допустимий дисбаланс, але ж не в рази, як у нас», – резюмував Сергій Дяченко
1884     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб