Домовой - Светловодск
» » Любителям перекрывать дороги в Светловодске, может прибавиться работы

Любителям перекрывать дороги в Светловодске, может прибавиться работы

Автор: admin
Любителям перекрывать дороги в Светловодске, может прибавиться работы
"Перекриття черкаського мосту на ремонт триватиме не більше трьох місяців. Наразі мова йде про перекриття лише автомобільної частини мосту – капітального ремонту потребують 90% плит. Залізничні колії перекривати не будуть, натомість пустять курсувати додаткові потяги. Про це повідомив начальник відділу транспорту та зв’язку Черкаської ОДА Сергій Синільник.
"Наразі у прямому та зворотному напрямку їздять три поїзди, не враховуючи міжміські до Києва та міжнародні. За потреби пустимо додаткові до Золотоноші та Благодатного. Звідти людей будуть розвозити вже автобуси", – зауважив чиновник.
Основний напрямок, за яким пересуваються місцеві жителі та транзитний транспорт – дорога на Київ. Через міст (тобто за напрямком Черкаси – Золотоноша – Переяслав-Хмельницький – Київ) черкасці добираються до столиці маршрутками за 2,5-3 години або потягом, який їде 4 години. Довжина шляху автодорогою становить 189 км.
У разі перекриття мосту весь автотранспорт порине до Києва правим берегом – за напрямком Черкаси – Мошни – Обухів – Київ. Довжина цього шляху більша на 8 км та становить 197 км, а час у дорозі збільшиться в середньому на 15 хвилин. При цьому перевізники не повинні збільшувати вартість поїздки.

В результаті перекриття одного напрямку – інший, очевидно, отримає шалене навантаження. Уявіть, наскільки збільшиться кількість автотранспорту, в тому числі й багатотонних фур, який рухатиметься трасою через Обухів. За кілька місяців дорога, на якій і без того не так багато живого місця, може взагалі стати зруйнованою. Про таку загрозу говорять громадські активісти, та, мабуть, бояться навіть думати місцеві чиновники.
"Якщо дамбу закриють, дорожні затори та псування асфальтного покриття на трасі через Обухів – неминучі. Більше того, основна частина шляху в напрямку Києва проходить саме через Черкаську область", – говорить директор Громадської спілки "Агенція підтримки підприємництва та інвестицій" Євген Глєбов.
На його думку, у майбутньому саме об’їзна траса і має слугувати для проїзду великогабаритного транспорту, аби не руйнувалась дамба.
2664     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб