Домовой - Светловодск
» » Україна з наступного року переходить на електронні медкарти

Україна з наступного року переходить на електронні медкарти

Автор: admin
Україна з наступного року переходить на електронні медкарти
Наступного року в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів.
Про це заявив журналістам міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.
“У нас є на це гроші Світового банку, і вже з 2016 року ми почнемо створювати єдину електронну систему обліку пацієнтів і електронних медичних карт”, – сказав Квіташвілі.
Він розповів, що у клініці Державного управління справами (ДУС) учасникам конференції продемонстрували електронну інформаційну систему, яка об’єднує 13 медзакладів ДУС і 40 тисяч пацієнтів. За словами Квіташвілі, такі “оазиси”, де електронну систему супроводу пацієнта вже побудовано на 100%, є також у Полтаві, Кіровограді, Херсоні, але вони не об’єднані між собою.
“Тут нам показали ідеальну систему, яка зможе працювати по всій країні. І мені дуже приємно, що така велика робота вже виконана і, в принципі, демонструє все те, що ми хочемо зробити у реформуванні охорони здоров’я”, – зазначив міністр.
Читайте також: Кириленко про медреформу: Треба фінансувати лише те, що працює
Він розповів, що до електронної медкарти вноситься вся інформація про діагноз і лікування пацієнта на первинному та вторинному рівні. “І що найголовніше – до електронної карти, яку нам показали тут, вже включено всі розцінки, всю витратну частину, і пацієнт бачить не лише роботу лікаря, але і до останньої ампули скільки було витрачено на процедуру”, – підкреслив Квіташвілі.
“Укрінформ”
1176     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб