Домовой - Светловодск
» » Існування останнього дитячого гуртка на Власівці під загрозою

Існування останнього дитячого гуртка на Власівці під загрозою

Автор: admin
Існування останнього дитячого гуртка на Власівці під загрозою
17 вересня попід вікнами виконкомівської будівлі розгорнулася чергова акція протесту. Цього разу увагу до своєї проблеми намагалися привернути власівчани – батьки вихованців та працівники відділу дитячої творчості. А проблема полягає в тому, що управління культури прийняло рішення про чергову оптимізацію, в результаті якої діти Власівки можуть залишитися без останнього оплоту дитячої творчості в селищі.

Пікетувальники вимагали від міської влади та управління культури зокрема, прибрати руки від останньої творчої секції на Власівці (все інше вже давно закрито).

Поспілкуватися до пікетувальників вийшли міський голова Юрій Котенко та начальник управління культури виконавчого комітету Світловодської міськради Надія Клокар. Мер запросив присутніх до свого кабінету і надав слово кожній із конфліктуючих сторін.

Про те, що спонукало представників власівської громади прийти під вікна виконкому, розповіла завідуюча відділу дитячої творчості Власівського будинку культури Алла Педько:

«Нам стало відомо, що прийнято рішення відключити від опалення будівлю відділу дитячої творчості Власівського будинку культури у зв’язку із відсутністю у бюджетах міста та селища коштів на ці потреби.

Колись на Власівці було 15 різноманітних гуртків для дітей, нині залишилися тільки ми – відділ дитячої творчості. Розумієте, ми працювали в тій будівлі більше 50 років. Наразі там займається близько 150 діток, із них 90 – це вихованці Зразкового танцювального колективу «Сяйво» (почесне звання «Зразкового» ми успішно захищаємо кожні 3 роки). Там напрацьована, достатня база для занять, облаштовані зали і т.п. , там якраз ті умови, які жорстко обумовлені в атестаційній анкеті. Зараз нам пропонують перейти до Будинку культури в невеличку, необлаштовану для занять, темну і холодну кімнатку, санітарні умови в якій абсолютно не відповідають існуючим нормативам. Я переконана, що втративши ту базу, ми втратимо не тільки звання Зразкового колективу – а й весь колектив, адже більшість дітей, я це знаю напевне, через деякий час припинять ходити на заняття: в некомфортних умовах займатися ніхто не захоче.

Ми просимо міську владу залишити все так, як є, як було багато років до цього і не ставити на дитячій творчості селища Власівки жирний хрест».

Зі свого боку очільниця управлянні культури Надія Клокар зазначила, що прекрасно розуміє позицію власівчан, але опалювання згаданого приміщення обходиться бюджету міста у 180 тисяч грн. на рік, а таких коштів у міському бюджеті немає.

Міський голова Юрій Котенко висловив подив з того приводу, що пікетувальники прийшли під вікна саме Світловодського виконкому:

«Головним розпорядником бюджетних коштів селища Власівки є селищний голова. Чому селищна рада завжди перекладає відповідальність на місто, при тому що рекомендації наші враховувати відмовляється? Мовляв, гроші давайте, але у наші справи не лізьте. У міста вистачає проблем – дороги, комунальне господарство і т.п. Чому ми маємо брати на себе ще й проблеми Власівки, яка ніяк не хоче підтримувати з нами партнерські відносини?

Я хочу бачити, як ви з цими плакатиками вийдете під вікна селищної ради і яка буде реакція ваших можновладців. Я особисто приїду і послухаю, що вони вам говоритимуть.»

Депутат міської ради Іван Маліновський, який був запрошений творчими працівниками Власівки, висловив незгоду із подібною оптимізацією:

«Ми всі прекрасно розуміємо, що живемо у скрутні часи, але діти не повинні ставати заручниками фінансових негараздів територіальної громади та непорозуміння між гілками влади. Я хочу закликати представників і міської, і селищної ради нарешті зустрітися за столом переговорів і знайти інший шлях економії».

Секретар міськради З.Климчук всіляко намагалася не дати завершити Івану Миколайовичу свою думку, мовляв не треба нам тут подібної риторики, натякаючи на майбутні вибори, проте її слова мали б рацію тільки в тому випадку, якщо закриття відділу дитячої творчості, було б теж частиною чийогось дивного передвиборчого піару.

Зрештою, сторони дійшли згоди, що без представників власівської селищної ради вирішити це питання складно, тому і домовились провести наступного тижня спільне засідання.
1806     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб