Домовой - Светловодск

На Світловодщині права дитини захищає прокуратура

Автор: admin
На Світловодщині права дитини захищає прокуратура
Світловодська міжрайонна прокуратура звернулася до суду позовом про захист майнових прав дитини, яка позбавлена батьківського піклування.
За інформацією Світловодського міжрайонного прокурора Володимира Рубана, в ході розгляду звернення неповнолітнього з числа осіб, позбавлених батьківського піклування, який потрапив у конфлікт із законом (засуджений до позбавлення волі), виявлено факт порушення майнових прав підлітка, що в певній мірі передувало скоєнню ним ряду корисливих злочинів проти власності.
«Стан житлових умов дитини органом опіки та піклування належним чином не проконтрольовано, не вжито заходів цивільно-правового характеру щодо визнання недійсним договорів оренди будинку, що належить дитині, та відшкодування збитків, завданих внаслідок користування відповідним житловим приміщенням сторонніми особами та подальшою пожежею. Жодних заходів для захисту житлових прав дитини не вжито і його опікуном. При цьому, прокуратурою встановлено, що при укладенні договору оренди будинку допущено порушення істотних умов, визначених для вказаного типу договорів, а саме: не отримано дозволу органу опіки та піклування та не передбачено порядку та розміру орендної плати» - констатує прокурор.
З метою захисту майнових прав дитини прокуратурою до суду скеровано позов про визнання недійсним договору оренди житлового будинку, зобов’язання орендаря повернути на користь дитини нерухоме майно вартістю майже 160 тис. грн. та стягнення шкоди, заподіяної майну хлопця пожежею, у розмірі 30 тис. грн.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
1467     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб