Домовой - Светловодск
» » Жителька Глинська, змінила тарифи проїзду, через дзвінок в урядову лінію

Жителька Глинська, змінила тарифи проїзду, через дзвінок в урядову лінію

Автор: admin
Жителька Глинська, змінила тарифи проїзду, через дзвінок в урядову лінію
В інформаційному просторі різних регіонів країни час від часу з’являються повідомлення про акції перевізників з метою привернути увагу міської влади до їхніх потреб, насамперед, підвищення ціни на проїзд. Тарифи мають традиційні обгрунтування: подорожчання паливно-мастильних матеріалів та запчастин до транспортних засобів, витрати на проведення техобслуговування тощо. Перевізники також вимагають вчасного реагування на корупцію серед посадовців. Тож тривала боротьба за відміну регулювання владою тарифів на пасажирські перевезення виявилася результативною. Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. №240 вилучено норму про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міськрад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні. Це стосується і міського пасажирського транспорту – автобусів, тролейбусів, метрополітену, трамваїв.

Так, з 1 червня поточного року, після набуття чинності Закону України від 28 грудня 2014 року «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», зменшилася кількість пільгових пасажирів. Згідно з законом, право на пільговий проїзд матимуть: інваліди війни (крім інвалідів ІІІ групи) та учасники бойових дій; інваліди І групи та особи, що їх супроводжують; інваліди ІІ групи; потерпілі від аварії на ЧАЕС – І категорія; ліквідатори аварії на ЧАЕС – ІІ категорія; діти-інваліди; діти-сироти; діти, батьки яких позбавлені батьківських прав; учні з малозабезпечених сімей.

Отже, з боку влади зроблено кроки на підтримку перевізників та їхньої тарифної політики - зменшено соціальне навантаження, проте якість транспортного обслуговування пасажирів, на жаль, залишається на низькому рівні. Про це, зокрема, свідчать звернення громадян на урядову «гарячу лінію».

Як повідомили Укрінформу в управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), починаючи з січня 2015 року, від громадян надійшло понад 4600 звернень стосовно питань транспортного обслуговування, з них майже 700 стосувалися міського пасажирського транспорту.

Переважно заявники повідомляли про такі недоліки: недотримання рухомим складом графіків руху, відсутність необхідної кількості комунального транспорту, особливо їх обурювала якість послуг з перевезення пасажирів. Крім того, громадяни висловлювали невдоволення роботою водіїв, які нехтують правилами перевезення, виявляють неповагу до людини, використовують ненормативну лексику, а іноді навіть застосовують силу до пасажирів, зокрема до людей похилого віку. Така ситуація пов’язується з обмеженням з 1 червня ц.р. можливості скористатися правом на пільговий проїзд окремим категоріям громадян. Громадяни також скаржаться на підвищену вартість проїзду, яка є необгрунтовано високою для транспорту, що знаходиться у невідповідному технічному стані.

Звертаючись на урядову «гарячу лінію», ініціативні й небайдужі заявники пропонують різні заходи щодо покращення якості надання послуг міським транспортом. Так, житель м. Володимир-Волинський Волинської області неодноразово висловлював пропозицію щодо розміщення на всіх міських зупинках громадського транспорту графіку руху маршрутних таксі. У виконавчому комітеті Володимир-Волинської міськради повідомили, що наявність на проміжних зупинках графіків руху маршрутних таксі не передбачено Правилами надання послуг пасажирським автомобільним транспортом, а також, що це є недоцільним, «оскільки графіки періодично змінюються та постійно порушуються». Однак з метою покращення якості перевезення пасажирів виконавчим комітетом було прийнято рішення розмістити з 25.05.2015 р. у салонах маршрутних таксі міста відривні графіки руху, які пасажири при бажанні зможуть залишати собі.

Киянка просила сприяння у збільшенні кількості рейсів автобуса на маршруті №258 сполученням «Станція метро «Лісова» – Північне кладовище», оскільки у вихідні дні він дуже рідко ходить. Жінка також зауважила, що на цьому маршруті в одному з автобусів від великої завантаженості у двох громадян погіршився стан здоров’я. У Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації повідомили, що з 27 червня 2015 року для цього маршруту у вихідні дні задіяні автобуси надвеликої місткості.

Вимушена переселенка, пенсіонерка, яка тимчасово проживає у м. Дніпропетровськ, поскаржилася на водія маршрутного таксі, який у грубій формі відмовив їй у пільговому проїзді, голосно кричав на неї та змусив залишити салон маршрутного таксі. Зі слів заявниці, внаслідок такого ганебного ставлення в неї різко погіршився стан здоров'я. Як поінформували у Департаменті транспорту та зв’язку Дніпропетровської міськради, керівництвом підприємства, що обслуговує зазначений маршрут, скаргу ретельно розглянуто на засіданні постійно діючої комісії з профілактики порушень транспортного законодавства та безпеки руху та доведено до всіх водіїв маршруту. А до водія, який нетактовно поводив себе із заявницею, застосовано заходи дисциплінарного впливу.

Добитися позитивних результатів для всієї громади допоміг дзвінок на урядову «гарячу лінію» жительки с. Глинськ Світловодського району Кіровоградської області. Заявниця повідомила про підвищення з травня 2015 року вартості проїзду з 13 до 21 грн в маршрутному таксі №137 сполученням «Світловодськ - Сніжкове», втім для її сімейного бюджету це дуже накладно. Жінка має троє дітей-школярів, за яких потрібно сплачувати кошти за проїзд, а в автобусі передбачено лише два пільгових місця. Також заявницю обурює й те, що вартість проїзду після зростання ціни стала недоступною для більшості мешканців району. У Світловодській райдержадміністрації повідомили, що після наради, проведеної головою РДА з перевізниками району, тарифи на перевезення пасажирів знижено з 0,54 грн/км до 0,45 грн/км, з урахуванням податку на додану вартість та страхового збору.

Правилами надання послуг пасажирським автомобільним транспортом передбачено, що перевізник зобов’язаний організувати проведення контролю технічного та санітарного стану автобусів чи легкових автомобілів перед початком роботи. Однак перевізник не завжди цього дотримується. А завдяки активності небайдужих громадян привертається увага суспільства до якості перевезення пасажирів. Зокрема, львів’яни фотографують брудні маршрутки, неохайні крісла автобусів, дірки у підлогах та водіїв-грубіянів, світлини поширюють у соцмережах та активно їх обговорюють. Інші громадяни звертаються на урядову «гарячу лінію». Так, харків’янин повідомив про незадовільний технічний стан (тріщини на лобовому склі) маршрутного таксі №110 «вул. Одеська - вул. Радіотехнічна». З даного приводу у Департаменті транспорту Харківської міськради поінформували про проведену позапланову перевірку роботи вказаного маршруту. За її результатами лобове скло найближчим часом автопідприємством буде замінено.

Ось так усім миром наведемо порядок у своєму місті, у всій країні.

За період з 31 липня по 7 серпня 2015 року на урядову «гарячу лінію» надійшло 33 тисячі 494 дзвінка, а також 356 громадян звернулися через Інтернет.

Урядова «гаряча лінія» працює цілодобово за номером: 0-800-507-309 (безкоштовно зі стаціонарного телефону).

Для громадян України, які перебувають за кордоном, номер телефону урядової «гарячої лінії»: +38 (044) 284-19-15. Киянам надається прямий міський телефон «гарячої лінії» за номером: 284-19-15.

Оформити звернення можна також через веб-сайт Центру.
1962     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб