Домовой - Светловодск
» » Найгірший рівень розрахунків у містах Світловодську, де рівень заборгованості складає 88,35%

Найгірший рівень розрахунків у містах Світловодську, де рівень заборгованості складає 88,35%

Автор: admin
Найгірший рівень розрахунків у містах Світловодську, де рівень заборгованості складає 88,35%
Сергій Коваленко: Газопостачання здійснюватиметься лише за умови стовідсоткової сплати боргів

На цьому заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив під час засідання обласного Антикризового енергетичного штабу.

Під час наради розглядалося питання про стан розрахунків за спожиті природний газ та електроенергію.

У цьому контексті Сергій Коваленко підкреслив, що на сьогодні найбільше занепокоєння викликає ситуація, що склалася із розрахунками за спожитий газ. Зокрема, він відзначив, що найгірший рівень розрахунків у містах Світловодську, де рівень заборгованості складає 88,35%, та у Знам’янці (88,8%), а також у Маловисківському (93,3%) та Знам’янському районах (95,6%).

Заступник голови облдержадміністрації констатував, що на початок опалювального сезону газопостачання буде можливим виключно за умови стовідсоткової сплати за газ, спожитий протягом попередніх років, а також при умові реструктуризації боргів за 2014 рік.

Враховуючи вищезазначене, посадовець наголосив на необхідності погасити борги за газ, спожитий у 2011-2013 роках, вже до 1 вересня, а до 1 жовтня поточного року сплатити за газ, спожитий у 2015 році. Лише за цих умов теплогенеруючі підприємства зможуть отримати блакитне паливо.

Заслухавши інформацію про стан розрахунків підприємств за спожиті енергоносії, Сергій Коваленко доручив вжити максимум заходів, аби погасити заборгованість у встановлені терміни.

Стосовно ситуації з цінами на комунальні послуги для населення, то за словами посадовця, усі громадяни, які раніше мали пільги, відтепер можуть звернутися за місцем проживання із заявою щодо отримання субсидій, що дозволить їм компенсувати з боку держави витрати на комунальні послуги.

– На сьогодні це найдієвіший механізм соціального захисту громадян, – наголосив Сергій Коваленко.
1559     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб