Домовой - Светловодск
» » У Світловодському районі швейцарці запропонували встановити сонячні батареї на дахах шкіл

У Світловодському районі швейцарці запропонували встановити сонячні батареї на дахах шкіл

Автор: admin
[img=left]
У Світловодському районі швейцарці запропонували встановити сонячні батареї на дахах шкіл
[/img]ЯКІ ІНВЕСТИЦІЙНІ ПРОЕКТИ ЧЕКАЮТЬ НА КІРОВОГРАДЩИНІ

У Кіровоградській ОДА відбулась зустріч Сергія Кузьменка з керівниками міст та районів. Говорили про економію газу, підвищення зарплат та інвестиції.

Кузьменко висловив невдоволення щодо кількості соцзакладів, які перейшли на альтернативне паливо, звернув увагу на вимогу підвищення заробітних плат у сільськогосподарській сфері та попросив райони прозвітувати, яких інвестицій вони чекають у найближчий час.

Майже всі райони пропонують ділянки під розміщення сонячних електростанцій, якими зацікавились іспанські інвестори, або ж інші фірми.

У Вільшанському районі вже виділена ділянка для сонячної станції,але роботи там не ведуться. Також в районі пропонують вільне приміщення лікарні перетворити на санаторій-профілакторій.

У Новоархангельському районі місце для сонячної станції готують в селі Торговиця. У Світловодському районі швейцарці запропонували встановити сонячні батареї на дахах шкіл виконавши попередній ремонт освітніх закладів. Також район очікує на побудову електростанції на сонячних батареях і будівництво ТЕЦу селі Золотарівка. Планують побудувати і біогазову установку, що працюватиме на силосі та кукурудзі.

Новомиргородському району на сьогодні продовжено другу чергу будівництва Капітанівського елеватора. Також шукають інвесторів до гранітного кар’єру.

Ногородківський район вважає своєю головною інвестицією побудову гуртожитку для переселенців.

У Бобринецькому районі планують будівництво елеватора неподалік від залізничної станції на умовах кооперативу.

На Гайворонщині планують віддати в розробку турецьким інвесторам каолінове родовище.

Голованівський район хоче здійснити реконструкцію хлібзаводу в Побужжі, побудувати завод з виготовлення безалкогольних напоїв та провести реконструкцію цукрового комбінату, де розмістять ще батареї та завод вироблятиме біоетанол.

Компаніївський район планує черговий свинокомплекс. Нагадаємо, проти свинокомплексу від іншого інвестора люди виступили проти в 2013. Також очікують що тут почнуть розробляти блочний граніт, створять кооперативний мініелеватор та збудують сонячну електростанцію.

Маловисківський район очікує, що найближчим часом розпочнеться будівництво елеватора, а також інвестори в районі планують побудувати фабрику з розведення курей.

Олександрівський район сподівається на відновлення молокозаводу і чекає запуску комплексу по сушінню і очищенню зерна.

Петрівський район от-от може отримати сонячну електростанцію у Балахівці. Оренда землі розпочалась у червні і вже виготовлені технічні умови для майбутнього будівництва.

Олександрійський район очікує на пункт завантаження зерна, будівництво заводу з розробки меланжа - комплексу гірських порід різного складу, представлений брилами ультраосновних порід, основних лав і туфів, метаморфічних порід, яшм і вапняків.

Зазначені плани частково нагадують інвестиційні дворічної давності закладені в програму «Регіон 2015». Тоді до 2015 року обіцяли і сонячні електростанції у Компаніївському і Долинському районах, і свиноферму , але питання не зрушило з мертвої точки.

Нагадаємо, зараз в області працює одна сонячна електростанція у селі Іванівка Новоукраїнського району. Також найближчим часом сонячними батареями планують обладнати бібліотеку у Кіровоградському районі у Кіровоградському районі.
1397     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб