Домовой - Светловодск
» » На Кіровоградщині можна подорожувати 163 туристичними маршрутами

На Кіровоградщині можна подорожувати 163 туристичними маршрутами

Автор: admin
На Кіровоградщині можна подорожувати 163 туристичними маршрутами


Діяльність, пов’язану з наданням туристичних та інших супутніх послуг в області надають близько 70 суб’єктів туристичного бізнесу.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.

Згідно з реєстром, 8 суб’єктів туристичної діяльності мають ліцензії на туроператорську діяльність, видані Державним агентством України з туризму та курортів Міністерства інфраструктури України.

Загалом в області існує 163 туристичні маршрути, з яких 10 розроблено департаментом культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, розповіла керівниця департаменту, Валентина Животовська.

Серед найактивніших у розробці туристичних маршрутів Валентина Животовська назвала Бобринецький, Вільшанський і Новоукраїнський райони та міста Знам'янку, Кіровоград, Олександрію і Світловодськ. Разом з тим, посадовець зауважила, що Світловодським, Знам'янським й Олександрійським районами робота по створенню туристичних маршрутів до цього часу не розпочато.

Найбільшим попитом серед жителів Кіровоградщини користуються тури вихідного дня. Зокрема, на вихідних туристи подорожують до Кременчуцького водосховища з відвідуванням приватного зоопарку в селі Озера та Преображенського храму в селі Талова Балка Світловодського району, відпочивають у санаторії "Гусарське урочище" Новоукраїнського району, відвідують Свято-Хресто-Воздвиженську церкву із джерелами святого Миколая та святої Великомучениці Параскеви (село Іскрівка Петрівського району).

Популярністю користуються і маршрути вихідного дня до урочища "Каскади" (село Злинка Маловисківського району), а також на природні об'єкти "Чорний ліс" та озеро "Берестувате" (Богданівське лісництво Знам'янського району), озера "Велика та Мала скелі" (село Протопопівка Олександрійського району), "Монастирище" Устинівського району та Дендрологічний парк "Веселі Боковеньки" Долинського району.
1568     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб