Домовой - Светловодск
» » » Студент педуниверситета Кировоград, получил год условно, за сепаратизм

Студент педуниверситета Кировоград, получил год условно, за сепаратизм

Автор: admin
Студент педуниверситета Кировоград, получил год условно, за сепаратизм
Ленінський районний суд м. Кіровограда виніс вирок щодо третьокурсника КДПУ ім. Винниченка, якого звинувачували в розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади.
Як повідомляється у матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень України, у травні 2014 року він розмістив у своєму аккаунті в одній з соцмереж відео, у якому, за висновком спеціалістів, були публічні заклики щодо вступу до лав народного ополчення Донбасу та зі зброєю в руках боронитися від Збройних Сил України, з метою насильницької зміни конституційного ладу на території “Донбасу” (Луганської та Донецької областей).
Далі, 04 лютого 2015 року, обвинувачений розмістив там же відео, яке, за висновком спеціалістів, містило публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу України. Обидва відео були зроблені користувачем загально доступними.
Як вказано в рішенні суду, обвинувачений щиро розкаявся, уклав угоду з прокурором про визнання винуватості, злочин було визнано невеликої/середньої тяжкості.
Суд вирішив: визнати обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.109 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік.
1707     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб