Домовой - Светловодск
» » » Війна владу не цікавить, вона планує привласнення 300 підприємств, — політолог

Війна владу не цікавить, вона планує привласнення 300 підприємств, — політолог

Автор: admin
Війна владу не цікавить, вона планує привласнення 300 підприємств, — політолог
У студії Телеканалу новин "24" політолог Ігор Хсів розповів про використання війни, як інструмент для виправдання влади, а також про приватизацію державних підприємств.
Забезпечення бійців

У державних чиновників немає політичної волі, вище керівництво держави не зацікавлене у швидкому закінченні конфлікту.

— Війна є інструментом зміцнення влади. Це не є українським ноу-хау. Давайте згадаймо — Нагірний Карабах, там конфлікт триває понад 20 років. Обидві країни використовують його для легітимації влади.
Використання війни

— Всі сили, які виступають проти влади в умовах війни автоматично зараховують до зрадників і представників п’ятої колони. Це старий в історії спосіб, який давно відомий у політичних науках. Можновладці отримують шанс зміцнювати і навіть узурпувати владу.
Головна мета влади

— Для керівництва держави набагато цікавіший процес приватизації, який планується розпочати найближчим часом. Йдеться про 300 українських підприємств. Тому війна і реформи є другорядними. Можновладці прагнуть за безцінь приватизувати ці підприємства.

Це продовження тієї драми, яка розгорнулася у 1990-х роках, коли пройшла перша хвиля приватизації.

— Владі потрібна гаряча фаза конфлікту, аби жоден інвестор не прийшов і вони поділили ці підприємства між собою. Уряд планує отримати від приватизації усіх підприємств близько 17 мільярдів, але це вартість лише одного Одеського НПЗ.


Джерело: Телеканал новин "24"
1356     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб