Домовой - Светловодск
» » ТОВ «ЯРК-Комфорт» хотіла позбавити мерію Світловодська права проводити конкурси з обслуговування будинків

ТОВ «ЯРК-Комфорт» хотіла позбавити мерію Світловодська права проводити конкурси з обслуговування будинків

Автор: admin
ТОВ «ЯРК-Комфорт» хотіла позбавити мерію Світловодська права проводити конкурси з обслуговування будинків
Суд відмовив у клопотанні ТОВ «ЯРК-Комфорт» про поновлення строків звернення щодо незаконності рішення Світловодської міськради. Про це свідчить ухвала Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 18 травня.
Ця ухвала фактично розблоковує провадження у справі щодо законності договору КП «Житлосвіт 2012» з «ЯРК-Комфорт» по утриманню будинків і споруд та прибудинкових територій, укладеного у 2013 році.
З вересня 2014 р. прокуратура стала оскаржувати в суді конкурс по вибору надавача послуг і укладений на його основі договір. Прокурор стверджував, що КП «Житлосвіт 2012» перевищило свої повноваження, оскільки згідно з рішенням Світловодської міськради від 2008 р., організатором такого конкурсу може бути тільки управління ЖКГ даної міськради.
У свою чергу, ТОВ «ЯРК-Комфорт» звернулася до суду з вимогою скасувати вищезгадане рішення Світловодської міськради. У зв’язку з цим фірма подала клопотання про зупинення провадження у сусідній справі до встановлення законності рішення міськради.
«ЯРК-Комфорт» стверджував, що, будучи створеним у 2013 році, не знало про рішення Світловодської міськради щодо конкурсу надавачів послуг ЖКГ, яке приймалося у 2008 році. «ЯРК-Комфорт» запевняв, що вперше дізнався про існування цього рішення в жовтні 2014 року, коли дізнався про оскарження конкурсу і договору. Відтак фірма клопотала про поновлення строків звернення до суду. Однак суд у клопотанні відмовив. Зокрема суд виходив з того, що оскаржуване рішення прямо відноситься до діяльності позивача і мало бути йому відоме від початку створення.
У 2012 році у Світловодську було ліквідовано п’ять ЖЕКів, а на їх базі створено два КП – «Житлосвіт 2012» та «Житлосервіс 2012». У квітні 2013 р. виконком Світловодської міськради передав на баланс цих підприємств частину житлового фонду, призначивши їх виконавцями з його утримання.
У серпні 2013 року КП «Житлосвіт 2012» під керівництвом Миколи Письменного, у минулому начальника ліквідованого ЖЕКу №5, провело свій конкурс по вибору виконавця послуг по утриманню будинків і споруд та прибудинкових територій. Переможцем стало ТОВ «ЯРК Комфорт», співвласником якого є Павло Яковлєв, колишній начальник ліквідованого ЖЕКу №3 Павло Яковлєв).
Поки питання вирішувалось у судах, мер Світловодська 18 червня 2014 року звільнив з посади директора КП «Житлосвіт 2012», депутата міської ради Микиту Письменного. Однак 11 грудня суд поновив Письменного на посаді директора. Окрім того, суд зобов’язав стягнути з КП «Житлосвіт 2012» на користь Микити Письменного середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 58 691,05 грн., та відшкодувати завдану йому моральну шкоду у розмірі 500 грн. Таким чином, в середньому зарплата директора КП «Житлосвіт 2012» складала 9782 грн. на місяць.
"Наші Гроші"
1863     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб