Домовой - Светловодск
» » СБУ затримала адміністраторів антиукраїнських груп "ВКонтакте"

СБУ затримала адміністраторів антиукраїнських груп "ВКонтакте"

Автор: admin
СБУ затримала адміністраторів антиукраїнських груп "ВКонтакте"
У Краматорську і Слов’янську Донецької області Служба безпеки України викрила двох громадян, які організували та адміністрували 26 груп антиукраїнської спрямованості в соціальній мережі «ВКонтакте» і намагалися втягнути молодь у протиправну інформаторську діяльність.

Місцеві мешканці 21-го та 23-х років під різними псевдонімами створили Інтернет-спільноти, через які провокативно поширювали відео та фотоматеріали про розташування підрозділів Збройних сил України у Слов’янському районі. Крім того, вони оприлюднювали реквізити банківських карток та електронних гаманців для збору коштів для терористичних угруповань.

Адміністратори сепаратистських мереж затримані. Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучено комп’ютерну техніку з антиукраїнськими матеріалами та інші докази їхньої протиправної діяльності.

У рамках кримінального провадження за ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) тривають слідчі дії, встановлюються зв’язки затриманих із бойовиками незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР».



Прес-центр СБ України
1532     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб