Домовой - Светловодск

Кави не попив, але на обшуку був присутнім

Автор: redaktor
Кави не попив, але на обшуку був присутнімМинулої п’ятниці я завітав до кафе «Гавань», де мав зустрітися з своїм знайомим. Сподівався випити кави та поспілкуватися, але… став свідком обшуку. В кафе проводила обшук податкова міліція. Пропустити таку подію мені не хотілося, тому я залишився. Проти присутності преси заперечень не було ні у міліції, ні у господарки кафе.

Відразу зауважу, що це захід мало приємний. Загальна атмосфера під час проведення досить напружена та емоційна. Господарка закладу та її адвокат вважають, що обшук проводився незаконно. Вона повідомила, що в цей день її в кафе не було. Податківці зателефонували працівниці кафе і повідомили, що хочуть заселитися в готель, що функціонує при кафе. Таким чином, міліціонери зайшли в приміщення. Після того, як господарка приїхала, податківці пред’явили посвідчення та ухвалу суду на проведення слідчих дій. За словами господарки закладу, міліціонери не надали письмового підтвердження щодо того, що саме ці посадові особи мають право проводити обшук.

Адвокат господарки закладу Андрій Міщенко теж має претензії до міліціонерів. Він стверджує, що згідно ухвали суду міста Києва обшук мав проводити майор Міщенко. Доручення ні від нього, ні від свого начальника співробітники Кіровоградської міліції не мали. Адвокат також має претензії до понятих. Він вважає, що вони не виконували свої обов’язки та були зацікавленими особами.

Натомість, керівник групи слідчій Олександр Мигловець відзначив, що усі дії проводяться законно, на підставі ухвали суду, податківцями закон не порушений.

Після закінчення обшуку податкова міліція разом з вилученими документами поїхала до обласного центру, а у мене залишилося враження, що ця історія буде мати продовження.

Вадим Степанець
2228     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб